Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema oporavka

Plaće tisuću kuna manje od prosjeka, pada i broj zaposlenih

'14.10.2010,Osijek - Press konferencija i obilazak gradilista povodom zavrsnih radova na krovu trgovackog centra Avenue Mall, Photo: Davor Javorovic/PIXSELL '
'Davor Javorovic/PIXSELL'
08.12.2011.
u 17:22

Međimursko je graditeljstvo u prvih devet mjeseci ove godine investiralo oko 20 milijuna kuna u dugotrajnu imovinu, što je trećinu manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Prema podacima iz gotovo 300 građevinskih tvrtki u Međimurskoj županiji, iza građevinaraca je teška godina. Broj zaposlenih osoba u graditeljskim tvrtkama, mjereno na temelju sati rada, pet je posto manji nego u istom razdoblju prethodne godine. Došlo je i do znatnijeg smanjenja broja zaposlenih, za razliku od gospodarstva županije kao cjeline, u kojoj je broj zaposlenih u porastu.

Usporedba financijskih rezultata poslovanja međimurskog graditeljstva s rezultatima cjelokupnog gospodarstva županije pokazuje znatniji pad aktivnosti graditeljskih tvrtki u odnosu na prosjek gospodarstva, koji je zabilježio porast, ističu u Hrvatskoj gospodarskoj komorskoj komori Županijskoj komori Čakovec. Graditeljstvo je u prvih devet mjeseci 2011. godine ostvarilo 731 milijun kuna prihoda, što je 12,3 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine. Cijelo međimursko gospodarstvo istodobno bilježi povećanje ukupnog prihoda za 9,5 posto, s 6,77 milijardi na 7,41 milijardu kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća u graditeljstvu u prvih devet mjeseci iznosila je 3096 kuna i bila je 16 posto niža od prosjeka plaće međimurskog gospodarstva. Od državnog prosjeka u građevinarskoj branši manja je za čak četvrtinu – za gotovo tisuću kuna.

Međimursko je graditeljstvo u prvih devet mjeseci ove godine investiralo oko 20 milijuna kuna u dugotrajnu imovinu, što je trećinu manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.



Ključne riječi

Komentara 8

ST
sttipe
22:55 08.12.2011.

to će se rješit tako da će banke podići kamate,a država smislit još nekoliko dozvola koje se moraju platiti..pa će vuci bit siti,a koze ka i dosad..malo gore.. srića, imaju ljudi dozvolu, da uvode dozvole,propise itd..maaašala..oni imaju a tebi će ionako uzet koliko im triba!!!

ST
sttipe
22:58 08.12.2011.

tajkune su napravile banke i našopale ih kreditima..tajkun nemože napravit stan pa da ga plaćaš njemu a ne banci..a banka uzme sebi,za kamate cili jedan stan, a drugi plaćaš sebi..država naplati gole papirine par godina rada,i ne pruži ti priključke koje ti naplaćuje kroz komunalije..itd,itd..bolja je anarhija od pokvarene države!!!!

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
22:39 08.12.2011.

Cijelo gospodarstvo je takvo. U cijeloj državi ali zato se zna čije plaće su uvijek iste i tko se ne boji otkaza... nije ni čudo da je država u takvim problemima kad financiramo 180 tisuća državnih radnika što je za ovakvu državu teret koji neće još dugo moći podnijeti i doživjet ćemo sudbinu grčke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije