Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE POPUŠTAJU

Plaće na lokalnoj razini više su od državnog prosjeka

Boris Lalovac
Foto: Pixsell
1/3
05.12.2014.
u 22:48

Lokalci se brane i kažu da im je prosjek primanja 5790 kuna, no detaljne podatke mogu dati naknadno

Nakon što su lokalne vlasti najavile da će državu tužiti Ustavnom sudu zbog smanjenja prihoda od poreza na dohodak, iz Vlade ostaju pri stavu da lokalni proračuni imaju prostora za štednju.

Tvrdnju ministra financija Lalovca da su plaće u tijelima lokalne uprave veće od državnog prosjeka potkrepljuju i podacima, prema kojima najviše zarađuju u Zagrebačkoj županiji, i to više od 8 tisuća kuna, a u stopu ih slijede Istra, Zagreb, Primorsko-goranska te Dubrovačko-neretvanska županija.

Najniže plaće imaju Podravci (4487 kn) i Bilogorci, a kretanje u četiri godine pokazuje da su neki, poput vlasti unutar Šibensko-kninske županije, rezali plaće sa 8 na 6,5 tisuća kuna.

Željko Turk iz Udruge gradova odgovara da je njihov prosjek na razini države 5790 kuna, a detaljne podatke po županijama mogu dati naknadno nakon što usporede metodologiju. Inače, javno dostupni podaci s weba Ministarstva financija pokazuju da su plaće u Zagrebačkoj županiji 7921,46 kn, tek dvjesto kuna manje od izračuna Vlade.

>> Pobuna gradova – Ne damo naš novac državi

>> Gradovi će otpuštati, rezati plaće, dizati namete i uvoditi prireze

Foto: VLm

Komentara 14

LI
lika64
23:51 05.12.2014.

Grad Zagreb je smanjio plaću ove godine a prosjek veći nego lani, los vam izračun ministre, nema veze s vezom i logikom

HO
holcer
23:40 05.12.2014.

Gs.Lalovac Mislim da niste kopetentni za posao koji obavljate.

DU
Deleted user
23:56 05.12.2014.

koja smijurija..ovaj vjecno nasmijani tip..ej..nemoze..naci..kako i di ce odrezat..hebe..ga..socijalisticka..planska ekonomija..ha..ha..i to jos u jednoj clanici..eu..za krepat od smija..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije