Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hercegovačko silo

Pjesmom, plesom i hranom Hercegovci dočarali svoj zavičaj

kutjevo,hercegovci (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/5
14.04.2013.
u 12:38

Na tradicionalnoj priredbi u Kutjevu okupilo se oko 500 Hercegovaca i njihovih gostiju

Zavičajna udruga Herceg Stjepan u Kutjevu je po 17. puta organizirala tradicionalnu priredbu Hercegovačko silo. Na njoj se okupilo oko 500 Hercegovaca i njihovih gostiju iz različitih krajeva Hrvatske te Hercegovine što je jedno od njihovih najvećih okupljanja u Hrvatskoj.

– Naša udruga kroz ovo druženje želi okupiti Hercegovce iz različitih krajeva Hercegovine koji sada žive u Hrvatskoj, kao i one koji su još u Hercegovini, kako bi na taj način sačuvali svoju tradiciju od one kulturne i folklorne do gastro tradicije – kazao je dr. Branko Mihalj, predsjednik Udruge Herceg Stjepan.

Na početku večere sve je pozdravio i blagoslovio kutjevački župnik Marijan Đukić i požeški franjevac Zlatko Papac. A večer je svojim jelima prije svega sirom iz mišine, uštipcima i janjetinom s ražnja podsjetila na rodni kraj. A pjesmom i plesom to su dočarali članovi Kulturnog športskog društva Rakitno iz Rakitnog pjevajući mušku, žensku i dječju gangu.

Među gostima je bio i Ante Pavković Šišović iz Rakitna, vlasnik mesne industrije Rakitno, koji već godinama rado dolazi na hercegovačko silo u Kutjevo jer s mnogima iz ovoga kraja i poslovno surađuje.

– Uvijek mi je drago ovdje doći jer se nigdje to tako dobro ne organizira kao ovdje. Tu sam uvijek pun energije – kazao je Pavković.

>> Okupilo se 300 Hercegovaca iz Zlatne doline

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije