Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEHANIZAM IMN-A

Pitanje za 2 milijarde eura: Javna nabava u EU ubuduće bez tvrtki iz inozemstva?

Zagreb: Promidžbena kampanja "Euro naš novac"
Patrik Macek/PIXSELL
24.07.2023.
u 11:26

Instrument za međunarodnu nabavu sadrži i velik broj ograda čiji je glavni cilj zaštita interesa članica EU, pa će biti zanimljivo pratiti buduću praksu EK. IMN-om se prvi puta stvara obvezujući mehanizam kojim se iz postupaka javne nabave unutar EU mogu isključiti gospodarski subjekti iz trećih zemalja koje ponuditeljima iz EU onemogućavaju slobodan pristup svom javnonabavnom tržištu.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Asterix
Asterix
11:31 24.07.2023.

Logično, tako je trebalo biti i do sada. Ako su EU tvrtke isključene iz javne nabave kod njih zašto bi njihove tvrtke nesmetano konkurirale EU tvrtkama na tlu Europe.

KI
kiseli
12:53 24.07.2023.

Probajte nešto izvesti u Njemačku. Pa javite kako ide

XA
xaron
22:10 24.07.2023.

To je pitanje reciprociteta. Kako ti meni, tako i ja tebi. Slažem se sa ovim principom, ali EU to primjenjuje selektivno, kako im politički odgovara. To isto važi i za našu vladu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije