Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premalo padalina

Pitanje je hoće li ove godine Posavci kupiti puževe

puževi
Foto: Jan Woitas/Pixsell
21.03.2014.
u 14:56

Našička tvrtka je dobila suglasnost za otkup 80 tona puževa u ovoj sezoni, ali teško da će toliko otkupiti jer prošle godine je otkupila jedva 23 tone

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, poglavito zbog malo padalina, upitno je hoće li ove godine uopće biti otkupa puževa u županjskoj Posavini zbog čega su Posavci zabrinuti jer mnogima je to u proljeće bio lijep dodatak kućnom proračunu.

Otkupljivači kažu da je već prošla godina bila vrlo slaba, a obzirom na izostanak padalina u ovoj godini, dolazeća sezona koja počinje 1. travnja je potpuno neizvjesna.

- Lani sam otkupio 600 kilograma puževa, a prijašnjih godina je bilo i po 12 tona u sezoni. Bojim se i pomisliti što će biti ove godine - kaže Franjo Abramović, iz Posavskih Podgajaca koji  je kooperant našičke tvrtke koja otkupljuje puževe u Hrvatskoj.

Našička tvrtka je dobila suglasnost za otkup 80 tona puževa u ovoj sezoni, ali teško da će toliko otkupiti jer prošle godine je otkupila jedva 23 tone. Još uvijek se sjećaju "zlatne" 2006. kada su otkupili 250 tona puževa. Hrvati su prošle godine pojeli 17 tona puževa što je napredak iz godine u godinu, ali ipak daleko od Francuza koji godišnje utamane 250 tisuća tona mesa puževa.

>> Znanstvenici pronašli 4 nove vrste u vodama blizu škotske obale

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije