Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE PANDEMIJE

PITANJE DANA Preferirate li rad od kuće ili u uredu?

Foto: Marko Prpic/Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
07.01.2024.
u 09:45

Argumenata za rad od kuće ili pak iz ureda je puno: koliko god odgovara svima da svoj posao mogu odraditi u trenirci i u miru, razgovor s najdražim kolegom ili kolegicom ponovno će biti razlog zašto raditi iz tvrtke

Prije nepune četiri godine cijeli svijet svjedočio je brzoj tranformaciji koje je doživjelo tržište rada koje je, zbog pandemije, moralo pronaći nove načine kako odraditi posao ''na daljinu''. Prema istraživanju MojPosao s kraja travnja te godine, čak 69% ispitanika radilo je od kuće, i to su najčešće bili zaposlenici velikih tvrtki.

U međuvremenu je pandemija završila, a tvrtke su ponovno zatražile od svojih zaposlenika da se vrate na svoja radna mjesta. Neki pak potiču i hibridni rad pa tako zaposlenici moraju doći fizički u tvrtku po određenoj kvoti, a ostatak mogu provesti kod kuće. I u našem javnom sektoru neka ministarstva i uprave počeli su, za početak, uvoditi jedan dan u tjednu rada od kuće za zaposlenike.

Argumenata za rad od kuće ili pak iz ureda je puno: koliko god odgovara svima da svoj posao mogu odraditi u trenirci i u miru, razgovor s najdražim kolegom ili kolegicom ponovno će biti razlog zašto raditi iz tvrtke. Zato vas pitamo, u sklopu Pitanja dana, što vi preferirate - rad od kuće, rad u uredu, ili pak hibridni način - djelomično iz ureda i djelomično iz udobnosti svog doma?

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Drama na letu Boeinga 737: S aviona otpao panel, morao hitno sletjeti

Komentara 1

Avatar Hazl113
Hazl113
13:12 07.01.2024.

Definitivno je najbolji mix. Par dana doma, par dana na poslu. Tako si konstantno u toku događaja i najbrže ti prođe vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije