Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZE NA SLOBODU

PITANJE DANA Podržavate li odluku suda da se Boyse pusti kući iz pritvora u Grčkoj?

Atena: Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud
Matija Habljak/PIXSELL
09.12.2023.
u 08:49

Sud je, nakon višednevnih ispitivanja i razmatranja slučaja, dao rješenje o privremenom puštanju oko 40-ak članova Boysa, uz određene mjere opreza, odnosno zabranu dolaska na utakmice u Grčku i uplaćenu jamčevinu.

Nakon dugotrajnih istraga i ispitivanja hrvatskih navijača grčki sud donio je odluku o ukidanju istražnog zatvora za desetke pripadnika skupine Bad Blue Boys (BBB), uhićenih nakon krvavih nereda u kolovozu i smrti navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Sud je, nakon višednevnih ispitivanja i razmatranja slučaja, dao rješenje o privremenom puštanju oko 40-ak članova Boysa, uz određene mjere opreza, odnosno zabranu dolaska na utakmice u Grčku i uplaćenu jamčevinu. Informacije o jamčevinama još nisu u potpunosti poznate, ali obitelji zatočenih navijača navodno već uplaćuju sredstva za njihovo oslobađanje i očekuje se da će prvi Boysi na slobodi biti naredni tjedan.

Odvjetnik Athanasios Kaimenakis, koji brani veći dio Boysa, istaknuo je da očekuje prihvaćanje žalbi za sve navijače koje zastupa, a u grčkim zatvorima nalaze se, da podsjetimo, 102 hrvatska navijača. Raštrkani su diljem Grčke, pa će organizacija puta za Hrvatsku biti izazov za sigurnosne službe. Navijači AEK-a s kojima su Boysi upali u krvavi fajt i dalje su involvirani u slučaj posebno nakon što su uhićena i četiri njihova pripadnika pod istim optužbama kao Boysi, osim tereta zločinačke organizacije

VEZANI ČLANCI:

Boyse bi se, kao što smo ranije izvještavali, moglo zatvorski kazniti proporcionalno kaznama koje su već odradili u istražnom zatvoru, a optužbe bi se za neke koji su bili u blizini događaja mogle svesti na sudjelovanje u tučnjavi sa smrtnim ishodom. Da će hrvatski navijači proći s blažim kaznama, nadaju se i u Ministarstvu uprave.

-  Ako imaju jake dokaze za neke, onda neka ih zadrže, ali ići na to da se 102 mlada čovjeka od kojih se većina ne poznaje optuži na udruživanje u zločinačku organizaciju, to je nemoguće, ta optužba nema kvalitetu za zločinačko udruženje. Nadam se da se veći broj vraća kući, nestašni su dečki, ali ipak su naši - kazao je državni tajnik Juro Martinović iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Iako je vijest o puštanju iz pritvora pozitivna za obitelji zatočenih navijača, postavlja se pitanje kako će javnost u Hrvatskoj reagirati na ovu odluku. Odgovorite nam stoga na pitanje dana - Podržavate li odluku suda da se Boyse pusti kući iz pritvora u Grčkoj?

VIDEO Milanović o Boysima: 'Kretenski je što ih se uzelo kao satniju zarobljenika'

Komentara 29

TR
trabant7
10:14 09.12.2023.

Dosta je divljanja, BBB, torcida, Funcuti, Kohorta.........huligane zadržati, kazniti što duže to bolje.

Avatar samočitam
samočitam
09:41 09.12.2023.

Uvjetna sloboda nije oslobađanje od optužbe i sudskog procesa. Oni će jako morati paziti na ponašanje i redovno se javljati policiji. Na najmanji prekršaj bi se trebali vratiti u zatvor iako sumnjam jer vidim koliko se ova vlast dodvorava toj populaciji i pazi da ih ne izgubi kao glasače. Ono što me jako zanima je kolike su jamčevine i tko ih plaća. Taj podatak nigdje nisam pročitala.

Avatar antikomunist1
antikomunist1
09:31 09.12.2023.

Nisu to takve osobe da bi išta iz zla kojeg su napravili izvadili i jedan jedini pozitivan ili samokritičan zaključak. Kada vide još k tome medijsku podršku - neće vidjeti niti jedan jedini razlog sa svojim divljanjem nastaviti gdje ii kada im se to prohtije. I što god napravili, koje god zlo naći će se i onih koji će ih smatrati "nestašnim ali našim" i u tome je tužna stvarnost ne izvođenja pouke iz počinjenog zla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije