Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKIDAJU SE NAPLATNE

PITANJE DANA Kako ste dosad najčešće plaćali cestarinu?

Zagreb: Smanjen promet na naplatnim kućicama Bregana
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
02.02.2024.
u 14:33

U funkciji ENC-a i prepoznavanja registarskih ploćica Hrvatska će tako dobiti novi sustav naplate cestarine, objavili su iz Hrvatskih autocesta, a za taj posao na koncu je angažirana zajednica ponuditelja SkyToll a.s. iz Bratislave i TollNet a.s. iz Praga

Za najkasnije dvije godine, nakon što se potpiše ugovor, Hrvatska će službeno ukinuti naplatne kućice koje svakog ljeta, između ostalog, stvaraju nesnosne gužve na autocestama. Najnotorija je možda i ona na Lučkom, s koje svakog ljeta stižu nove snimke i fotografije, a HAK izvještava o kilometarskim kolonama.

U funkciji ENC-a i prepoznavanja registarskih ploćica Hrvatska će tako dobiti novi sustav naplate cestarine, objavili su iz Hrvatskih autocesta, a za taj posao na koncu je angažirana zajednica ponuditelja SkyToll a.s. iz Bratislave i TollNet a.s. iz Praga. Pritom će se autocesta naplaćivati po učestalosti korištenja, a ne po vremenskom razdoblju.

No, ENC u Hrvatskoj nije novost. Ti mali uređaji koji se nalaze u vozilima brojnih vozača što iz Hrvatske, što iz država u okolici postoje godinama, a za njih su uvedene i pokoje odvojene naplatne postaje, poput one na Demerju. U sklopu Pitanja dana mi vas stoga pitamo - Kako ste dosad najčešće plaćali cestarinu? Odgovore možete zabilježiti ispod.

>> GALERIJA Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

Zagreb: Smanjen promet na naplatnim kućicama Bregana
1/8

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 7

PA
papiribica
15:43 02.02.2024.

Ona stranka koja ponudi vinjete kao u Sloveniji, pobjeđuje na izborima.

22
224
15:48 02.02.2024.

Naša politička elita ne da zlatnu koku iz ruku. Kunu se i preklinju da u svemu slijedimo prakse zapadnoeuropskih zemalja ali se "legalne pljačke" ne bi odrekli. U Sloveniji kupiš vinjetu za 15 eura i vozi se brate gdje hoćešeš i koliko hoćeš, tjedan dana. Kod nas cestarina Zagreb - Županja samo u jednom smjeru košta kao slovenska vinjeta za cijeli tjedan. Njemačku , Austriju, Švicarsku da ne spominjemo. Sramota!!!!

ZA
!zagreb!
09:08 03.02.2024.

Dok se ne uvedu vinjete nema smisla ništa mijenjati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije