Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SVETI

PITANJE DANA Jeste li si uspjeli spojiti produženi vikend?

Karlovac: Bogata ponuda cvijeća za blagdan Svih svetih
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
28.10.2023.
u 09:17

U anketi dana koju provodimo pitamo vas: jeste li i vi uspjeli spojiti ovaj neradni dan, blagdan Svih Svetih, s vikendom?

Iduće srijede obilježavamo Svi svete, katolički blagdan kojim se vjernici prisjećaju svojih dragih i iskazuju ljubav prema pokojnima. U Gradu Zagrebu već je najavljena privremena regulacija prometa za 1. studenog, a gradska groblja bit će otvorena od 6 ujutro do ponoći. S obzirom da se radi o blagdanu koji pada u radnom tjednu, a učenici imaju jesenske praznike, brojni građani odlučili su iskoristiti taj dan za spajanje. 

Inače, ove godine je dosad bilo četiri ''prilika za spajanje'' s vikendom. Jedan takav bio je na Dan državnosti koji je ove godine pao u utorak, tako da su priliku građani imali za spojiti s ponedjeljkom. Osim toga, Tijelovo i Dan antifašističke borbe oboje su u lipnju pali u četvrtak, tako da su građani i tada mogli ugrabiti koji slobodan dan više. Prilika za spajanje došla je i na blagdan Velike gospe koji je ove godine pao u utorak. 

Ovo je stoga peta takva ''prilika'', a idući blagdan koji obilježavamo je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja koji obilježavamo 18. studenog, a pada u subotu. Godinu završavamo s Božićem, blagdanom koji pada u ponedjeljak, dok blagdan Svetog Stjepana pada u utorak. U anketi dana koju provodimo pitamo vas: jeste li i vi uspjeli spojiti ovaj neradni dan s vikendom?

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Rijeka: Jako jugo i kiša poplavilo ulice oko tržnice i rivu

Komentara 2

AD
adisan
13:47 28.10.2023.

Kakav produženi vikend, Svi Sveti su u srijedu, hoćemo sad spajati i stvarati produžene neradne tjedne?

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:04 28.10.2023.

Ako je blagdan u srijedu onda se ne radi o produženom vikendu. Nisam odradio niti redovni godišnji za ovu godinu, a kamoli produženi vikend.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije