Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi s otpadom u Zagrebu

PITANJE DANA Bojite li se za zdravlje zbog odrona na Jakuševcu?

Zagreb: Opet se odronilo smeće na Jakuševcu, dvije osobe ozlijeđene
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
04.12.2023.
u 09:33

"Rezultati mjerenja nisu pokazali povećane koncentracije te zdravlje građana ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo", uvjeravali su Zagrepčane nakon prvog odrona na Jakuševcu. Nekoliko tjedana poslije, novi odron

Na Jakuševcu se u ponedjeljak ujutro, nešto prije 7 sati odronio dio brda smeća. "Od 7:55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada. Osigurano je mjesto događaja", javila je zagrebačka policija. U Čistoći tvrde da je ovo klizište puno veće nego ono od 11. studenog. I posljedice bi mogle biti veće, barem za dva ozlijeđena radnika, od kojeg je jednom teško stradala ruka. Pavao Barbarić iz Novog sindikata smatra da je razlog klizanja, kao i u prvom slučaju, nepravilno slaganje kontaminiranog biootpada s miješanim komunalnim. 

Javnost je za prvo klizište na Jakuševcu saznalo tek pet dana nakon što se dogodilo. Iz zagrebačke Gradske uprave tek su nakon pisanja medija izvijestili da je djelomično urušen zapadni dio odlagališta otpada Prudinec/Jakuševec, no tada nitko nije ozlijeđen, a vlasti su uvjeravale kako nema povećane koncentracije odlagališnih plinova te da odlagalište uredno funkcionira.

VEZANI ČLANCI:

"Odmah su poduzete sve mjere sigurnosti, što uključuje zabranu pristupa plohi na kojoj se djelomično urušavanje dogodilo i mjerenje odlagališnih plinova na lokaciji. Rezultati mjerenja nisu pokazali povećane koncentracije te zdravlje građana ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo", izvijestili su tada iz Gradske uprave. Nekoliko tjedana poslije, novi odron. Gradom se i danas proširio neugodan miris. Uskoro se očekuje i obraćanje gradonačelnika Tomislava Tomaševića

Bojite li se za zdravlje zbog odrona na Jakuševcu?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije