Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VL inicijativa
Povratak na članak

Kako riješiti problem nezaposlenosti mladih? Ovo su vaši odgovori!

U VL inicijativi pitali smo čitatelje što smatraju da treba poduzeti kako bi se riješio problem nezaposlenosti mladih. Izabrali smo nekoliko najzanimljivijih komentara koje su napisali čitatelji.

Komentari 5

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
17:47 18.02.2015.

desničarski mediji stvaraju famu da nema posla, a istina je da je za to krivi desničari i šatoraši koji su muljažama i korupcijom uništili radna mjesta. nadnice menađerima su danas u svijetu 90 posto veća nego prije 30 godina. to desničarski mediji namjerno ne spominju. i sada ispada da će bilo tko biti zadovoljan da rmba za džeparac stranim vlasnicima dok viša kasta 200 obitelji skuplja rentu i/ili penziju od 20.000 kuna

VL
Avatar drug lenjin
drug lenjin
22:31 18.02.2015.

Za današnju zlatnu mladež kak zovu mlade u ovoj lijepoj demokraciji smatram da treba rehabilitirati Goli Otok.Svaki dan bi prenosili kamen s jednoga kraja otoka na drugi.Usput bi dobili na kondiciji i ne bi trošili novac za teretane.

VL
MV
m_val
07:46 19.02.2015.

Nezaposlenost mladih nije specifičan hrvatski problem,imaju ga i Grčka, Italija, Španjolska, a brzo će zahvatiti i ostale zemlje. Problem je u tome što su cijele temeljne industrijske grane (metalna, tekstilna, kemijska, elektrotehnika...) otišle u zemlje Dalekoga Istoka, gdje im je sve, od investicijama i s njima povezanih korupcijskih troškova, do radne snage, neusporedivo jeftinije. S druge strane, razvitak hrvatske poljoprivrede nije moguć bez zaštitnih carinskih mjera, koje u EU nisu dozvoljene. Quo vadis Europa?!

VL
J3
j38k32
17:57 20.02.2015.

Evo jos jedan prijedlog; vama Vecernjakovicima: Pokusajte sa ministarsvom rada, sa zavodom za zaposljavanje jednostavno organizirati razna sakupljanja, forume, predavanja, saslusavanje mladih o njihovim predlozima, misljenjima, kritici i ostalim - vjerujem da ce tu na povrsinu isplivati vrijednih stvari - - upotrebljih. Pa bi se onda moglo pri honuti nekim apetitljivim predlozima, koji bi iz upotrebljivog materijala doveo do necega - naravno dase jedan problem od 20.godina nemoze rijesiti u nekoliko dana, ali treba se poceti, svaki i naj manji pomak u bolje je jedan + pomak

VL
J3
j38k32
17:17 20.02.2015.

Naj prije predgovor ili uvodna rijec; Hrvatska je pogresno skolovala ovo vec sada drugu generaciju - nisu se mladi ljudi skolovali po potrebi radnog trzista,kao sta to rade srijedjene drzave, vec na neki nerazumljivi nacin, u kojoj je crkva imala najveci udio u proizvodnji jedne neupotrebljive generacije, naravno a sada kada je dijete palo u bunar nece nitko nista cuti o krivici. Mi imamo danas fiskala na prijetek, ekonomista i jos nekih neupotrebljivih zanimanja koja dana nisu vise - ili ne u kolicinama potrebne na trzistu rada. Ali mi nemamo strucnjaka, techicara i inginjera, konstruktera i elektronicara, strucnih trgovaca itd. STASE TICE ZAPOSLJVANJA MLADIH IMA SAMO JEDNA MOGUCNOST: Preskolovanje, doskolovanje, i preusmjeravanje - naravno dace to sada biti tesko, a) tu treba dosta novca b) tesko ce od jednog fiskala postati tehicar ili od ekonoma elektro mehanicar, i sl. Ali bez toga nece ici vjerujte mi moji Vecernjakovci - u zemlji u kojoj zivim su se isto zamolo dogodili slucajevi slicni nasim, samo je na srijecu Industrija i Ministarsvo prosvjete regiralo i dovoljno brzo prekrojili kvote skolovanja - sto se je danas pokazalo kao naj bolje reforme skojstva. Drzava od 4.miliona nema kuda zaposliti taj tzv. birokratski personal,toje nemoguce - ali jedno je moguce....tim ljudima ponuditi neku samostalnost, po onom modelu, svako je poceo od nule.....pa ako od 100. Uspije samo 15. onda je to vec jedan uspjeh - postoje stotine nacina nesto poceti....samo tu traba drzava, razne organizacije, mediji i roditeljski odgoj, raditi na tome. Mozda ovo sad zvuci smijesno - ali evo vam primjera, jabi otvorijo fino mehanisku tokarsku radionicu, odem u ministarsvo privrede i kazem koje namjere imam. A oni mi naprave ponudu - jednu godinu bez poreza i bilo kojih drzavnih obaveza, i evoti vec je jedan zaposlen - a tu ima stotine raznih mogucnosti o zaposlenju.....istina da tu nemozes preko noci postati milioner, ali Robert Bosch (svi znamo tko je on) napravio prvu svoju dinamo masinu u tatinoj garazi. A ovo o prezime; da nece godinu dana placati nikom nista, je samo jedna iluzija. Kupvat ce repro meterijal, telefonirat,trosit struju vodu,smece kanalizaciju i bok te pitaj sta jos, i drzava ce sve te poreze nesto oko (12) pokasirati, i imat ce jednog nezaposlenog menje...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.