Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razotkrio misterij?

Pilot tvrdi da je na satelitskoj snimci pronašao olupinu nestalog Boeinga

MH 370
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.04.2014.
u 20:28

Koristeći TomNod.com, stranicu na kojoj se dijele satelitske snimke, Michael Hoebel pronašao je snimku na kojoj je, kako tvrdi, prikazana olupina nestalog aviona

Michael Hoebel, 60-godišnji pilot rekreativac iz američke savezne države New York, uvjeren je da je pronašao olupinu nestalog aviona Malaysia Airlinesa, javlja Daily Mail.

On je koristeći TomNod.com, stranicu na kojoj se dijele satelitske snimke, pronašao snimku na kojoj je, kako tvrdi, prikazana olupina nestalog aviona koja se nalazi ispod vode u blizini sjeveroistočne obale Malezije, zapadno od Songkhla u Tajlandu.

Veličinu navodne olupine usporedio je, kako je ispričao, sa specifikacijama Boeinga i utvrdio da bijeli prikaz koji je pronašao na snimci veličinom savršeno odgovara Boeingu.

– Ostao sam zatečen jer nisam mogao vjerovati da ću to pronaći – rekao je za WIVB. Reporter WIVB-a kojemu je pokazao sliku upitao ga je je li moguće da je riječ o morskom psu.

– To je morski pas od 64 metra – odgovorio je Hoebel. 

Inače, TomNod.com je stranica koja omogućuje običnim korisnicima da pretražuju milijune satelitskih snimki u pokušaju da pomognu istražiti nesreću. Ona također omogućuje korisnicima da ocijene slažu li se s teorijom nekog korisnika, a Hoebel je kazao da dosad nitko nije izrazio neslaganje s njegovom tvrdnjom i da nitko nije zabilježio da je pronašao olupinu na istom mjestu. Tvrdi da je o svom pronalasku obavijestio NTSB i FBI, ali mu dosad nitko nije odgovorio. 

Podsjetimo, zrakoplov Malaysia Airlinesa nestao je sa 239 putnika i članova posade 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura u Peking.

>> Male su šanse da su pronađeni predmeti dio nestalog Boeinga

Komentara 4

Avatar civolop
civolop
20:49 28.04.2014.

A di je snimka....aloooo...većernji!!!

AN
andrijacatch
21:47 28.04.2014.

Satelitske slike visoke rezolucije se kupuju, a ove s "interneta" su obično stare bar godinu dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije