Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegavao veće žrtve

Pilot herojski do smrti držao upravljačku palicu zrakoplova

avion
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
06.02.2015.
u 07:21

Pilot je čvrsto držao upravljačku palicu do posljednjeg trenutka kada je zrakoplov pao u rijeku u pokušaju da zadrži kontrolu nad njegovim smjerom i smanji broj žrtava.

Tajvanski pilot heroj iz srušenog zrakoplova TransAsia još je uvijek držao upravljačku palicu kada su njegovo tijelo u pilotskoj kabini pronašli spasioci, piše France 24.

Do posljednjeg trenutka svog života pokušavao je zrakoplov u padu usmjeriti prema manje napućenom području i tako izbjeći veći broj žrtava.

41-godišnji Liao Chien-tsung je među 35 žrtava koje su izgubile život u nesreći u Tajvanu. Petero ljudi je preživjelo, a spasioci još uvijek traže preživjele i tijela u rijeci u koju je heroj spustio avion nakon što je krilom udario u most.

Pilot je čvrsto držao upravljačku palicu do posljednjeg trenutka kada je zrakoplov pao u rijeku u pokušaju da zadrži kontrolu nad njegovim smjerom i smanji broj žrtava.

>>Otac prije leta sjeo na drugo mjesto. Je li time spasio obitelj?

>>Pilot proglašen herojem: 'Učinio je sve što je mogao'

Komentara 2

PU
puf
08:50 06.02.2015.

Ma ti piloti se ponasaju ko svete krave a imaju 15000kn placu I sve im radi autopilot a oni samo piju, drogiraju se I nista ne rade na poslu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije