Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra isprika ili...

Pilot Boeinga koji se srušio bio zaslijepljen laserom?

zrakoplov Boeing 777 (1)
Reuters/Pixsell
11.07.2013.
u 10:41

Zasljepljivanje laserima u tom je kraju čest slučaj i proteklih godina nekoliko je puta ozbiljno ugrozilo sudionike zračnog prometa

Pilot zrakoplova Boeing 777 Asiana Airlinesa, koji se prošle subote srušio na aerodromu u San Franciscu, pri čemu su poginule dvije putnice, a njih 168 ozlijeđeno, istražiteljima je izjavio kako ga je prilikom slijetanja zaslijepila jaka svjetlost. Dogodilo se to na visini od 150 metara, a USA Today piše da pilotova izjava sugerira kako je netko i prema tom zrakoplovu usmjerio laser.

Zasljepljivanje laserima u tom je kraju čest slučaj i proteklih godina nekoliko je puta ozbiljno ugrozilo sudionike zračnog prometa. Da bi se stalo na kraj huliganskom ugrožavanju sigurnosti u zraku, američki suci počeli su izricati drakonske kazne za počinitelje tog prekršaja.

Tamošnji mediji podsjećaju da su istražitelji ranije izjavili kako su piloti srušenog zrakoplova prekasno uočili da lete prenisko te da zrakoplov nije bio u ravnini piste. Na visini od 150 metara pokušali su ispraviti položaj, no 34 sekunde kasnije udarili su u pistu.

>>Boeing udario u pistu i zapalio se: dvoje mrtvih, 182 ozlijeđenih

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije