Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javno bančenje

Pijete li alkohol u Barceloni, platit ćete kaznu od 1500 eura

\'FC Barcelona\'s players celebrate in a bus carrying them through the streets of Barcelona on May 29, 2011 during a celebratory parade the day after they won the UEFA Champions League final football
AFP/PIXSELL
21.12.2011.
u 20:38

Ovakve rigorozne mjere osupnule su brojne turiste koji se žale da su im na ovaj način ograničene slobode.

Barcelona, jedan od europskih sinonima za dobru zabavu, odlučila je uvesti nove, rigorozne kazne za javno bančenje. Gradom su raspačani leci za stanovnike i turiste u kojima se navodi koliko stoje radnje koje obično vežemo uz ulični provod. Javno konzumiranje alkohola – 1500 eura.

Javno mokrenje – 1500 eura. Skejtanje ili koturanje u zonama koje za to nisu predviđene – 1500 eura. Grafitiranje – 3000 eura. Ako odlučite noć provesti na plaži, inspekcija će vas "rasteretiti" za 500 eura.

Istu svotu platit ćete za upotrebu sapuna pod tušem na plaži. Ovakve rigorozne mjere osupnule su brojne turiste koji se žale da su im na ovaj način ograničene slobode. Vlasti pak zadovoljno pune blagajnu.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
22:54 23.12.2011.

Odlično, pogotovo ovo za grafitere...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije