Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ DAVANJA MITA

Pijan policajcima ubacivao novčanice od 1000 kuna, ali nije se dobro proveo

Policijska akcija usmjerena na pješake i vozila provodi se tijekom jutra na području Šibenika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
21.03.2022.
u 10:30

Sud je naveo kako sukcesivno ubacivanje novčanica u kabinu policijskog vozila zapravo pokazuje da je optuženik licitirao u pogledu visine iznosa mita očekujući da se djelatnici policije predomisle

Da valja dobro promisliti o posljedicama davanja mita policijskim službenicima, dokazao je i slučaj muškarca koji je zbog svog pokušaja dobio kaznu zatvora od tri mjeseca.

Kako prenosi Revija HAK, muškarca je zaustavila policija zbog vožnje u alkoholiziranom stanju kada je muškarac pokušao izbjeći kaznu. 

- Koliko vam košta taj zapisnik? - upitao je muškarac policajce te ih nagovarao da ga poderu i vrate mu vozačku dozvolu. 

Pritom im je u vozilo počeo ubacivati novčanice od 1.000 kuna na što su ga policajci upozorili da ne radi, no on je to nastavio dok nije došao do 6.050 kuna koliko je imao u novčaniku. 

Zbog svega je doveden i pred sud koji je naveo u presudi kako ''sukcesivno ubacivanje novčanica u kabinu policijskog vozila zapravo pokazuje da je optuženik licitirao u pogledu visine iznosa mita očekujući da se djelatnici policije predomisle i prihvate njegovu ponudu''.

Iako mu je najprije dosuđena uvjetna kazna, Vrhovni mu je sud ipak povećao kaznu na tri mjeseca zatvorske kazne konstatirajući da je njome podcijenjena težine i društvena opasnost kaznenog djela te da se policijskim službenicima ''umanjuje dignitet državnih službenika''. 

>> VIDEO Hrvatski dragovoljac obratio se iz Ukrajine onima koji se žele priključiti u rat, otkrio i kolika je 'plaća'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije