Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvrstavanje otpada

Petrinjci dobivaju 23.400 plavih, žutih i smeđih kanti

Petrinja,otpad
Foto: Antun Petračić
1/4
10.09.2014.
u 17:19

Iz Češke je uvezeno 144 cinčanih kontejnera po 1100 litara koje će koristiti stanari gradskih višekatnica i stanovnici slabije dostupnih mjesta, a čak 23.396 kanti hrvatske proizvodnje od 120 litara nabavljeno je za svaku kuću Grada Petrinje

Sva petrinjska gradska i seoska domaćinstva s Novom godinom bit će u obvezi razvrstavati kućni otpad, od 1. listopada na svoje adrese besplatno će dobivati po tri nove raznobojne kante, a do konca godine razdoblje je privikavanja na novu zakonsko-komunalnu obvezu.

Jučer poslijepodne i danas prijepodne ogromni kamioni-šleperi počeli su dovoziti novu opremu. Iz Češke je uvezeno 144 cinčanih kontejnera po 1100 litara koje će koristiti stanari gradskih višekatnica i stanovnici slabije dostupnih mjesta, a čak 23.396 kanti hrvatske proizvodnje od 120 litara nabavljeno je za svaku kuću Grada Petrinje. Talijanskog su dizajna i izrade mini-kontejneri za ostavljanje otpada na hodnicima pet osnovnih škola i u odjeljenjima Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Sveukupna nabavka žutih (za staklo i plastiku), smeđih (bio otpad) i plavih posuda (za papir) vrijedna je 4.372.963 kune, ostvarena je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a udjelom Grada Petrinja od 874.592 kune.

– Osigurali smo da nitko neće platiti ni jednu kantu. Prije godinu dana počeli smo ovaj projekt i zajedno s ulaganjem u zatvaranje gradske deponije u selu Taborištu investicija iznosi 25 milijuna kuna - uz današnji prvi istovar kamiona rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

– Idući mjesec počet ćemo podjelu kanti građanima kojima se otpad odvozi ponedjeljkom, na red će zatim doći oni od utorka i tako dalje redom. Radit ćemo i subotom da zaposleni mogu preuzeti po tri kante. Mi ćemo ih dovoziti u svaku kuću - način preuzimanja novih posuda objasnio je Vlado Lovreković, direktor Komunalca Petrinja.

Komentara 1

JU
jura1985
08:17 11.09.2014.

Hocemo dobit koju i za politicare??npr.crvenu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije