Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv vodovoda

Petrina namjerava zavariti sve vodovodne šahtove u Primoštenu

petrina (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
12.05.2011.
u 16:39

Počne li se zavarivati, iskre će frcati oko 1300 vodovodnih šahtova, koliko ih ima na primoštenskom području

PRIMOŠTEN – Zavarit ćemo sve vodovodne šahtove u Primoštenu, a Primoštence pozivam da ne plaćaju vodu – kazao je Stipe Petrina, primoštenski načelnik.

Razlog je ove nesvakidašnje najave taj što tvrtka Vodovod i odvodnja Šibenik primoštenskoj općini ne plaća tzv. pravo služnosti za šahtove, cijevi , vodobrojila i druge vodovodne instalacije, objašnjava Petrina. Zbog toga, drži on, to komunalno poduzeće primoštenskoj jedinici lokalne samouprave duguje višemilijunske iznose, pa kad već ne žele platiti, onda će se primoštenska vlast uhvatiti aparata za zavarivanje. Ako se ova, jedna u nizu neobičnih akcija primoštenskog načelnika, počne ostvarivati, zavarivači će imati mnogo posla jer po procjenama na općinskom području ima oko 1300 šahtova. U turističkoj sezoni frcanje iskri oko zavarivača na primoštenskim ulicama zasigurno će biti vizualna atrakcija za goste tog slikovitog mjesta.

– Osam mjeseci pokušavam sazvati tematsku skupštinu poduzeća Vodovod i odvodnja na kojoj bi jedina točka dnevnog reda bila izlazak općine Primoštena iz tog poduzeća. No oni ne žele sazvati sjednicu pa su poručili da mi možemo odustati od svog udjela u tom poduzeću, koji iznosi 7,2 posto i da za to nećemo dobiti ništa. To tako ne ide – kaže Petrina.

Načelnik Primoštena smatra da je besmisleno da se gradnja čitavog cjevovoda financirala stopostotno od općinskog novca, a onda bi se u budućnosti moglo dogoditi da netko privatizira Vodovod i odvodnju te Hrvatske vode, nakon čega budući naraštaji od svega ne bi imali ništa. Podsjetimo, primoštenski se čelnik i ranije obračunavao na sebi svojstven način u slučajevima kada slične naknade nisu htjela plaćati i druga velika poduzeća: HTV, HT i drugi, a kada je blokirao pristupne puteve bagerima ili je motornim pilama pilio stupove za električne instalacije i tome slično.

Komentara 2

Avatar m_m
m_m
17:09 12.05.2011.

Kad bih znao što je to \"pravo služnosti \" možda bih i shvatio čalanak ...

Avatar mf
mf
23:34 14.08.2011.

platio sam i ja 80i neke 2000 maraka za telefon,čekao 2 godine da ga dobijem,a sad imam od toga budžu Marijanovu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije