Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Petorici će se suditi zbog smrti zaštitara u noćnom klubu u Biogradu

Tučnjava u klubu u Biogradu, preminuo zaštitar, dvije osobe privedene
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
06.12.2023.
u 19:49

Optužnica je podignuta zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. Kaznenog zakona

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 20. listopada, pet mjeseci nakon tragedije, podignulo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv petorice okrivljenika. 31-godišnjak, 30-godišnjak, 24-godišnjak, 23-godišnjak i 18-godišnjak se stavlja na teret da su 21. svibnja 2023. u jednom noćnom klubu u Biogradu na Moru, nakon što je prethodno tijekom iste večeri u blizini šanka došlo do verbalnog sukoba i naguravanja između okrivljenika, iako svjesni da su okruženi većim brojem gostiju u prostoru pri čemu može doći i do težih posljedica, nastavili s naguravanjem i bacanjem predmeta što je rezultiralo tučnjavom.

- Zbog toga je do njih došao oštećenik koji je u to vrijeme obavljao poslove čuvara-redara u klubu, a u tom je trenutku jedan od okrivljenika, tereti ga se, uzeo u ruke barski stol i bacio ga prema grupi uključenoj u tučnjavu. Stol je udario u zid i odbio se te pao na oštećenika udarivši ga u glavu pa je oštećenik uslijed tog udarca zadobio ozljede koje su, u kombinaciji s njegovim narušenim zdravstvenim stanjem, izazvale psihičku traumu od koje je on preminuo - istakli su iz DORH-a.

Optužnica je podignuta zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. Kaznenog zakona.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO U eksploziji spremnika plina u automobilu ozlijeđeno troje ljudi

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
20:39 06.12.2023.

Opet olakotne okolnosti, bacio mu je na glavu barski stol ali zaštitar je sam kriv jer nije Superman pa se stol nije razbio na njegovoj glavi? 10 godina po glavi robije za teško ubojstvo, i mogu biti sretni da nisu u nekoj uređenoj državi jer bi zaradili doživotni zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije