Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba droge

Petorica uhvaćena sa 5 kg "speeda" vrijednog više od mil. kn

speed
Tino Jurić/PIXSELL
14.06.2011.
u 14:17

Drogu je iz Nizozemske krijumčario 46-godišnjak s dvojnim državljanstvom, a u toj je zemlji već služio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog droge.

Splitska policija jučer je zbog zloporabe droge uhitila pet osoba i zaplijenila pet kilograma i 102 grama "speeda" te 1508 tableta ecstasyja. Ta količina pronađena je u Fiat Stilu 46-godišnjeg G. B., koji ju je dovezao iz Nizozemske. Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na više od milijun kuna, kazao je na izvanrednoj konferenciji za novinare Ivica Tolušić, načelnik PU splitsko-dalmatinske.

G. B. ima dvojno državljanstvo. Podrijetlom je iz BiH, ima prebivalište u Zagrebu, a boravište u Rotterdamu. U Nizozemskoj je služio višegodišnju kaznu zbog zloporabe droga.

Osim njega uhićeni su J. M. 28) , K. M. (32), T. A. (26) i L. B. (21).

Pretragom stanova osumnjičenih pronađene su vage i pribor za raspačavanje droge.

G. B. je prema prethodnom dogovoru prokrijumčario drogu na područje Trogira, a "četvorka" ju je prodavala na području Splitsko-dalmatinske županije i cijele Hrvatske. Osumnjičeni će danas biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

U sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja prethodno je, za prodaju droge, uhićeno i procesuirano devet osoba i zaplijenjeno je više od 600 grama amfetamina, više od tri kilograma marihuane, 36 stabljika marihuane i 1367 tableta ecstasyja.

Uhićeni su drogu miješali s aditivima i pakirali u pakovanja od jednog do 500 grama. Gram su prodavali po 40 kuna.

J. M. je u travnju uhićen u Kaštelima gdje je s još jednim kompanjonom imao plantažu i laboratorij. A s K. M. prijavljivan je i zbog halucinogenih gljiva.

Komentara 1

VE
velikazmija
14:04 16.06.2011.

evo nam nizozemske za primijer i na moratorij -- na koga na holandiju ili na hrvatsku ili na obe e stela stela -- grubačiću ---

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije