Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad i razonoda

Petnaest parova otplesalo valcer s domozvijezdama

'zagorje - 21. 05. 2010.,Lobor, Hrvatska - Nastup plesackog para Doma Lobor-grad na 3. Domoplesu - Karolina Martinus i Zeljko Vuzmek, plesu engleski valcer'
'Sabina Sviben/VLM'
27.05.2010.
u 14:15

Natjecali su se u engleskom valceru i rock and rollu. Pobjeda je, prema odluci peteročlanog žirija, pripala plesnom paru iz Nuštra, a domaćini iz Lobor-grada osvojili su drugo mjesto.

U loborskom Društvenom domu korisnici ustanova za psihički bolesne odrasle osobe na trenutak su postali prave zvijezde na 3. domoplesu, plesnom natjecanju na kojemu je nastupilo 15 parova iz srodnih ustanova cijele Hrvatske, koje su činili korisnik i radnik doma, a natjecali su se u engleskom valceru i rock and rollu. Pobjeda je, prema odluci peteročlanog žirija, pripala plesnom paru iz Nuštra, a domaćini iz Lobor-grada osvojili su drugo mjesto.

– Domoples ima natjecateljski karakter, no osnovni razlog zašto ga organiziramo mnogo je dublji. To je druženje, veselje i pronalaženje u čovjeku, iako je star i bolestan, puno dobrog i pozitivnog, otvaranje puta do ljudskoga srca, dokazivanje da su naše različitosti bogatstvo – rekla je voditeljica odjela socijalnog rada Karolina Martinuš, koja je kao predstavnica Lobor-grada plesala s korisnikom Željkom Vuzmekom.

Željko ne čuje od rođenja, no uz dobro vodstvo i tri tjedna vježbe odlično se snašao. Karolina kaže da uživa plesati s njim, Željko je bio radostan i uzbuđen, a od rocka mu je bilo mnogo draže plesati engleski valcer. Sudionici plesa složili su se da je ideja odlična jer se na taj način razbija svakodnevica i rutina te podiže kvaliteta života korisnika.

Prof. rehabilitator Tamara Herceg uime žirija komentirala je ples: – Parovi su se snašli mnogo bolje nego proteklih godina, više su se potrudili, poradili su i na scenografiji i svi zaslužuju čestitke. Kao gosti nastupili su i plesna skupina OŠ Franje Horvata Kiša Lobor, polaznici Plesne škole iz Krapine, a goste je zabavljao voditelj i muzičar Juraj Sremec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije