Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantna presuda

Petero mladića za grupno silovanje maloljetnice zajedno dobili manje od 9 godina zatvora

silovanje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
08.03.2016.
u 19:53

Dvojica mladića osuđena su zbog silovanja, dok su ostala trojica krivi jer su s maloljetnom djevojkom imali spolni odnos bez pristanka, stoji u nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zadru

Stravično silovanje koje je potreslo cijeli Zadar u studenom 2013. godine, kada su petorica mladića u dobi od 16, 17, 18, 19 i 22 godine na plaži Kolovare grupno silovala i iživljavala se nad 17-godišnjom maturanticom danas je konačno dobilo i svoj sudski epilog, piše Zadarski.hr.

Dvojica mladića osuđena su zbog silovanja, dok su ostala trojica krivi jer su s maloljetnom djevojkom imali spolni odnos bez pristanka, stoji u nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zadru.

– Iz svih dokaza utvrđeno je da su prva dvojica optuženih počinila kvalificirani oblik silovanja i da su djevojku zajedno silovali. Za ostalu trojicu, koja nisu bila u vezi s prvom dvojicom, utvrđeno je kazneno djelo spolnog odnosa bez pristanka – kazao je sudac Hrvoje Visković.

Dodao je i da postupak opterećuje činjenica da je djevojka u trenutku silovanja bila u alkoholiziranom stanju zbog kojeg nije imala nikakva saznanja što se te večeri na zadarskoj plaži događalo.

Prvooptuženi B. K. osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, dok je drugooptuženom M. B. izrečena kazna maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine. I. Z. osuđen je na maloljetnički zatvor u trajanju od godine dana, dok su A. Č. i  D. Z. kažnjeni "pridržajem maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine", što znači da neće služiti zatvorsku kaznu već će se nad njima provoditi nadzor. S obzirom na to da je riječ o nepravomoćnoj presudi, osuđeni mladići na nju mogu uložiti žalbu nakon koje bi im kazna mogla biti i smanjena. 

Izricanje presude, piše Zadarski.hr, osuđeni mladići dočekali su bez riječi i ikakvih emocija na licu, dok je majka silovane djevojke cijelo vrijeme plakala u sudnici.

>>Taharrush – arapski 'način silovanja' došao je i u Europu

>>Jeza u Indiji: Grupno silovali turistkinju iz Danske

Komentara 21

DU
Deleted user
20:32 08.03.2016.

ima li taj sudac kćer ??!!! pitam ga kada bi u istoj situaciji bila njegova kćer koliko bi im godina tada presudio,...treba smradovima odrezati čunu a sucu nogom u guzicu i na cestu neka traži novi posao !!! pa nene mora se nitko čuditi Petrininim izjavama...........država puca po svim šavovima, korupcija u svim porama države !! siluje se po zatvorima, po cesti, po parkovima a ovakove presudu siluju nas svakodnevno po cijeloj našoj,....!!! neka me više ne zovu u nikakav rat !!!!!!!!

KA
kapelica
21:28 08.03.2016.

Koja je razlika izmedju silovanja i spolnog odnosa bez pristanka? Jeli to kao nevoljko rukovanje. Koja je ovo komedija od sudstva. Vidim da su neki iz kruseva zar nije karamarko isto iz kruseva pomozi rodjo!!!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:16 08.03.2016.

Sta je ono Sessa rekao za Petrinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije