Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera remorker

Peternel odobrena jamčevina, ekipa iz HAC-a i dalje u ćeliji

zdenka peternel
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/2
22.01.2014.
u 19:00

Sud je prihvatio jamčevinu Z. Peternel, što znači da će se braniti sa slobode ako se tužiteljstvo ne bude žalilo na tu odluku.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je jamčevinu koju je ponudila obrana Zdenke Peternel, nekadašnja desna ruka Nadana Vidoševića, s kojim je osumnjičena u aferi HGK. Kao zamjenu za puštanje na slobodu Z. Peternel je kao jamstvo ponudila stan svog brata, koji je procijenjen na oko 480.000 kuna.

Činjenica da je sud prihvatio jamstvo još uvijek ne znači da će Z. Peternel izaći iz Remetinca, u kojem je od uhićenja u listopadu prošle godine. Naime, na odluku suca istrage tužiteljstvo ima pravo žalbe, a ako njihova žalba ne bude prihvaćena, Z. Peternel će biti puštena da se brani sa slobode. I to tek nakon što se sud upiše na stan njezina brata.

Istodobno, Zdravku Livakoviću, Milivoju Mikuliću, Stjepku Bobanu i Damiru Kezeleu, osumnjičenima u kraku afere Remorker koja se odnosi na HAC, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda istražni zatvor produljio je za još mjesec dana. Istražni im je zatvor produljen zbog utjecaja na svjedoke jer je neispitano ostalo još 14 svjedoka. Livaković i ostali se sumnjiče da su oštetili HAC za najmanje 24 milijuna kuna.

>>Nadan Vidošević na safariju smaknuo lava, slona, krokodila...

>>Imovina blokirana i Vidoševićevoj obitelji, Peternel nudi jamčevinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije