Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Peter Galbraith zbog svađe s Kaijem Eideom mora napustiti Afganistan

galbraight
AFP
30.09.2009.
u 16:26

Zbog Galbraithovih aktivnosti razljutio se i afganistanski predsjednik Hamid Karzai, protiv kojega je cijela ta kampanja i bila pokrenuta, a brojni ministri iz vlade u Kabulu odbijali su susretati se s Galbraithom.

Peter Galbraith, zamjenik šefa misije Ujedinjenih naroda u Afganistanu, bit će povučen iz misije nakon žestoke svađe sa svojim šefom, norveškim diplomatom Kaijem Eideom. Dvojica diplomata, koji su se upoznali i postali bliski suradnici i prijatelji tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, sukobili su se zbog različitih stavova o rezultatima predsjedničkih izbora u Afganistanu.

Dok je šef misije UN-a Eide želio da se oko lažiranja izbora i ponovnog prebrojavanja glasova diže što manje prašine, Galbraith je bio vrlo žestok i praktički je tražio da se izbori ponove na 6000 od ukupno 6500 glasačkih mjesta.

Zbog Galbraithovih aktivnosti razljutio se i afganistanski predsjednik Hamid Karzai, protiv kojega je cijela ta kampanja i bila pokrenuta, a brojni ministri iz vlade u Kabulu odbijali su susretati se s Galbraithom.

Iako je u posljednja dva dana bilo mnogo kontroverznih informacija o tome je li Galbraith smijenjen i vraća li se u Afganistan, glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon navodno je donio odluku da američkog diplomata povuče iz misije u Afganistanu, što ne znači i da mu je dao otkaz. To je potvrdio i sam Galbraith, koji je bio u sjedištu UN-a u New Yorku.

Ključne riječi

Komentara 10

IZ
izgnanik
14:44 01.10.2009.

Nekom manje nekom vise a nekom izgnanstvo .Nisu se sporazumjeli oko udjela od prodaje heroina koliko u novom mandatu da dobiju procenata.Sve je biznis svaki 9 dolar od 10 bio je narko dzepovima .Za 10 godina posle intervencije natoa i alijanse nije smanjen uzgoj heroina.

MA
MaloMisto
09:31 01.10.2009.

jedina greska je sto se dozvolila RS. Zbog toga bolje da nismo isli u Banja Luku jer bi se i iz nje morali povuci.

OB
-obrisani-
21:53 30.09.2009.

Samo hrvatska \'politička elita\' dozvoljava da im se svaka bjeda sere po glavi, jer nemaju dostojanstva, ponosa ni ljubavi prema Domovini i svome narodu, a posebno svojim braniteljima! Kad će već jednom doći pravi ljudi na prava mjesta? Zar ćemomo morati opet ratovati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije