Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvono za uzbunu

Pet specijalista i specijalizant napustilo koprivničku bolnicu

Bolnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
11.07.2014.
u 10:00

Koprivničkoj bolnici trenutačno najviše nedostaje ginekologa, dermatologa, anesteziologa, infektologa, pedijatara i specijalista hitne medicine

Čujte, do mene je isto došla informacija da i ja napuštam bolnicu, ali o tome zaista ništa ne znam - kazao nam je jučer sanacijski upravitelj koprivničke bolnice dr. Petar Stapar.

Sustavni problem

Povod tom razgovoru bile su neslužbene informacije koje kruže gradom da puno liječnika, nezadovoljnih stanjem i uvjetima rada u hrvatskom zdravstvu općenito, gotovo na tjednoj bazi odlazi iz koprivničke bolnice u inozemstvo.

Prema Staparovim riječima, odlazaka iz koprivničke bolnice ima, ali stanje ni izbliza nije tako alarmantno.

- U zadnjih šest mjeseci ustanovu je napustilo pet specijalista i jedan specijalizant. Dva anesteziologa, pedijatar, kirurg i infektolog te specijalizant infektologije - otkrio je on, dodavši da je u bolnici trenutačno zaposleno 804 radnika.

- Najviše nedostaje liječnika, što je sustavni problem na nivou države u zadnjih 15 godina. Trenutačno najviše nedostaje ginekologa, dermatologa, anesteziologa, infektologa, pedijatara i specijalista hitne medicine. Mislim da je potrebno sustavno upravljati ljudskim resursima u zdravstvu, na čemu ministarstvo i radi, što bi dovelo do poboljšanja statusa liječnika na nivou države - rekao je dr. Stapar.

Dotakno se i financijskog stanja u bolnici. Otkrio je kako je bolnica za prvih šest mjeseci ove godine ostvarila višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu od gotovo 48,5 milijuna kuna. Navedeni višak, pojasnio je, proizlazi iz ostvarenih prihoda od asignacije, dakle HZZO je podmirio obveze bolnice prema dobavljačima za lijekove i potrošni medicinski materijal, u iznosu od gotovo 60,5 milijuna kuna.

Masterplan bolnica

Dr. Stapar je izjavio da su u bliskom kontaktu s Ministarstvom zdravlja oko Masterplana bolnica i da za sada ostaje onako kako je predočeno u javnoj raspravi. Dakle, da će se koprivnička povezati s bolnicom u Virovitici.

Kazao je i da vode intenzivne pripreme o infrastrukturnim projektima, gradnji pedijatrije i nabavi potrebne opreme.

- Prva aktivnost koju planiramo je raspisivanje javnog natječaja za izgradnju pedijatrije - završio je on.

Komentara 1

RA
Ravnatelj
14:36 11.07.2014.

Neka samo idu trčat za lovom.Lokalni političari iz svih stranaka plus ovi i buduči otpadnici su i napravili od bolnice"Dr. Josef Mengele"Koprivnica.Pacijenta nigdje nema .On je samo broj na čekanju za neke preetrage ako nema neke političke ili druge veze i vezice.Stapar više brine o svojim "CUCKIMA" nego o bolnici i pacijentima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije