Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči prosvjeda

Pet sindikata sve svoje članove pozvalo u sutrašnje prosvjede

\'06.03.2011., Zagreb - Prosvjednici ciji je cilj rusenje Vlade Republike Hrvatske okupili su se oko 16 sati na Preradovicevom trgu te krenuli u povorci kroz grad. radiceva ulica. Photo: Anto Magzan/P
Anto Magzan/PIXSELL
18.03.2011.
u 16:17

Sindikati smatraju da su izbori temeljna pretpostavka političkih promjena, na kojima će građani izabrati političare i političke stranke koje imaju znanja, želje i snage izvesti zemlju iz krize.

Pet sindikata danas je i službeno, priopćenjem, pozvalo sve svoje članove da sutra budu među prosvjednicima koji traže hitan odlazak Vlade na čelu s premijerkom Kosor.

– Sindikat zaposlenika u socijalnoj skrbi, Sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Radnički sindikat HZMO-a, Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod pozivaju svoje članove, članove drugih sindikata i sve nezadovoljne građanke i građane da se priključe prosvjedima u svojim mjestima i gradovima – piše u sindikalnom priopćenju u kojem se još naglašava kako je masovan odaziv građana prosvjedima na ulicama i trgovima svih većih hrvatskih gradova  građanski odgovor na duboku moralnu, socijalnu, gospodarsku i političku krizu.

Sindikati smatraju da su izbori temeljna pretpostavka političkih promjena, na kojima će građani izabrati političare i političke stranke koje imaju znanja, želje i snage izvesti zemlju iz krize.

– Osnovne poruke svih održanih prosvjeda u protekla tri tjedna bile su nezadovoljstvo upravljanjem državom i zahtjev za žurnim raspisivanjem parlamentarnih izbora. Sindikati uvijek, a napose u ovakvim važnim trenucima, trebaju biti s nezadovoljnim građankama i građanima. Iako se sindikalno članstvo ovim prosvjedima masovno priključilo, iako je na njima i do sada sudjelovalo i više istaknutih sindikalnih pojedinaca, od višestruke je važnosti bilo postići da ugledne sindikalne organizacije pozovu na prosvjede svoje članove i svoje povjerenike – obrazlažu sindikati.

Inače, njihovi čelnici – Željko Stipić, Spomenka Avberšek, Mijat Stanić i Jadranka Ivezić, kao i čelnik Sindikata zaštitara Milan Marić – već su bili na nekoliko zagrebačkih prosvjednih marševa među tisućama onih koji su nezadovoljni i traže odlazak vladajućih.

Ključne riječi

Komentara 75

AN
Antcro
16:44 18.03.2011.

Subota je naša!!!

DA
darko9
17:37 18.03.2011.

i šta ako vlada ode onda budete imali veče plače i sve povlastice MILI moji onda je kraj dolazi mmf pa otkazi pa plače mirovine porodiljni socijala i još štošta se reže

Avatar bakunjin
bakunjin
16:43 18.03.2011.

ajde konačno! kolko ti sindikati imaju članstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije