Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje rješenje

Pet ponuda za izradu studije o povezivanju Korčule i Pelješca

Josip Škorić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.05.2018.
u 09:50

Hoće li Korčulu i Pelješac povezati most, tunel, bolje trajektne veze ili neko drugo rješenje, znat će se nakon izrade studije

Ugovor za gradnju mosta koji će spojiti kopno s Pelješcem potpisan je i uskoro se očekuje početak radova. Hrvatske ceste su pak krenule s novim projektom kako bi bolje povezale Korčulu s Pelješcem i ostalom Hrvatskom. Prvi korak u tome je izrada studije izvedivosti poboljšanja prometne povezanosti Korčule i Pelješca.

Pet ponuda za izradu te studije nakon provedenog javnog natječaja otvoreno je u ponedjeljak. Zajednica ponuđača koju čine Trafficon i Pro Urbe ponudila je izradu za 1,42 milijuna kuna, konzorcij Geoprojekta, Trenecona i Dvokut Ecroa studiju bi izradio za 1,24 milijuna kuna, a konzorcij PNZ-a, Eufondije i Građevinskog fakulteta Zagreb za 1,47 milijuna kuna.

Josip Škorić
1/8

Ponuda WYG-a i Rijekaprojekta 'teška' je 1,55 milijuna kuna, a IGH-ova 1,08 milijuna kuna. Hoće li Korčula i Pelješac biti povezani mostom, tunelom, boljim trajektnim vezama ili nekim drugim rješenjem znat će se nakon izrade studije. U HC-u kažu da ne mogu prejudicirati rezultate analize postojećeg i budućeg stanja, koje izrađivač studije tek treba izraditi, pa time ni rješenja koja će predložiti.

Za odabrano rješenje ispitat će se ekonomska isplativost.

Komentara 1

Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:02 23.05.2018.

Ekonomska isplativost? Nije bitno! Demografska isplativost je bitnija! Jer automatski za sobom vuče i ekonomsku isplativost. Život na otocima izumire. Gdje god su nastanjeni otoci udaljeni od kopna ili drugog otoka do pet kilometara trebalo bi ih dugoročno povezati. Tunelom! Jer nema ovisnosti o vremenskim prilikama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije