Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Pervan: Narod traži promjene, a kad Škoro govori o tome - proglase ga diktatorom

Željko Pervan
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
28.09.2019.
u 20:00

Ako je riječ o odnosu prema radnicima, onda je Škoro ljevičar. Ne možete po jednom isječku gledati kompletnog čovjeka. Svi smo mi ponekad desničari. Ali desno konzervativno... Zašto se hrana čuva u konzervi? Da se ne pokvari, neke vrijednosti morate staviti u konzervu da se ne pokvare

Komičar, scenarist i glumac Željko Pervan, najpoznatiji po humorističnoj emisiji “Večernja škola”, uključio se u predsjedničku predizbornu kampanju na strani Miroslava Škore. U razgovoru za Večernji list, Pervan je otkrio svoje razloge potpore Škori, ističući kako on sam nema nikakve političke ambicije.

Uključili ste se u Škorinu kampanju. Na koji način?

Uključio sam se tako da sam tijekom dvadesetogodišnjeg poznanstva i prijateljstva s njim osjetio da bih mogao nešto pridonijeti i nisam čekao da me pozove. Rado sam to napravio jer ga poznajem. Susreo sam ga slučajno kao i uvijek i pitao kako je, a kada je rekao da ide u predsjedničku utrku, rekao sam da je to fora i da ću se uključiti koliko mogu. Ono što me najviše razljutilo su neke reakcije koje su uslijedile na njegov privatni život, i to bez pokrića. Bit ću u tome fajter, pogotovo prema zločestoći jer imam receptore za otkrivanje zloće. Narod traži radikalne promjene, a kada on govori o promjeni, proglase ga diktatorom. Izgleda da je najbolje da dobiješ izbore i samo sjediš i ništa ne radiš. Nije problem podržati nekoga koga znaš kakav je. Jako dobro poznajem njegov karakter i znam kakve su mu namjere i kakve su uzročno-posljedične veze svega što radi. Uvjeren sam da će pobijediti. Mi smo prijatelji i što god će mu trebati, ja sam tu. Učinit ću sve što mogu osim fizičkih poslova.

Je li točno da je vaš glavni cilj ispeglati Škorin imidž desničara?

Imidž desničara je nametnuta tema jer je to tobože protueuropski, protiv ovoga i onoga, uvijek je tu neki protu... Vidite kakve je pjesme napisao taj čovjek i koliko je potišten od pjesama, takav čovjek ne može zbog desničarskih razloga kao što su vjera, boja kože ili narodna pripadnost ne voljeti život i ljude, to je kod njega nemoguće. To je floskula. Sad je on tobože desničar i treba napraviti mjesta nadesno, a onda gurneš Miru sasvim desno da bi netko došao desno, ali da nije sasvim desno. To je preslaganje kao kod nogometne momčadi. To nema veze s istinom.

>>Cijeli razgovor sa Željkom Pervanom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili u našem e-izdanju.

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Ekskluzivni serijal Julienne Bušić: Zločinačke ikone s kojima sam 13 godina provela u kalifornijskom zatvoru: Mansonova sljedbenica udarala me čekićem po glavi, krvi je bilo posvuda...

>>Nikola Milojević: Vojvotkinja Kate pitala me za savjet, a mog oca zvao je i Gaddafi

>>Deset pasa koji su 
zadivili Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Kaladin
Kaladin
23:21 28.09.2019.

Podjela na lijevo i desno danas uopće nije ono što je bila prije 30-40 godina. Nekad je ljevica znala što je rad i radnik, a danas se bave gejevima, klimom i migracijama. Desnica je nekoć tražila rasnu nadmoć, a danass se okrenula traženju suverenosti, radničkih prava i slobode izražavanja.

Avatar Narod
Narod
10:32 29.09.2019.

Pjevac vicmaher i komicar , plan za buducnost drzave, svi se pozivaju na narod, podsjeca me na ono "u ime naroda 45 i ranije rezime, Hvala, ja sam za Kolindu!

MA
Marsal
09:47 29.09.2019.

Pjevac & kloun,dajte narodu kruha i igara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije