Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perica Ivić:

Kao redar ubio sam gosta u Njemačkoj i odrobijao 13 godina

krimi policija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
10.04.2015.
u 11:15

Jutro prije nego što je ubio Mariju I. (74) Perica Ivić je, skrivajući se od partnerice, popio pola litre amara i desetak tableta za smirenje

– Zbog ubojstva sam u trinaest godina služio kaznu u dvanaest njemačkih zatvora – počeo je svoju obranu pred vijećem suca Tomislava Juriše na zagrebačkom Županijskom sudu Perica Ivić (46), osumnjičen da je 16. svibnja 2013. godine u stanu u Boškovićevoj ulici u središtu Zagreba nasmrt izudarao Mariju I. (74).

Kazao je da je 1991. godine radio kao redar u jednom njemačkom noćnom klubu, gdje se zajedno s nekoliko kolega sukobio sa skupinom Marokanaca. Počeli su pucati jedni na druge, a u sukobu je kao slučajna žrtva završio posjetitelj kluba. Isprva se nije znalo čiji je hitac ubio gosta, slučaj je riješen nakon pet godina pa je tako Ivić u zatvoru završio 1996. godine.

Nakon što je 2009. godine odslužio kaznu, deportiran je u Hrvatsku, gdje je idućih godina radio različite građevinske poslove, uglavnom na crno. Tada je upoznao sadašnju suprugu, ali i zbog problema na tim poslovima pao u depresiju te se počeo opijati i miješati tablete s alkoholom. Jutro prije ubojstva popio je pola litre amara i desetak tableta za smirenje. Došao je u Boškovićevu kako bi se s kolegama koji su radili na obnovi zgrade dogovorio o nekim poslovima. Kada ih nije vidio, pozvonio je Mariji I. kod koje je prije u više navrata bio u stanu kako bi je upitao gdje su mu kolege.

– Bila je loše volje i počela je vikati na mene, posvadili smo se pa sam je ošamario. Tada se počela derati: “Upomoć, upomoć”, zbog čega sam se uspaničario i probao joj začepiti usta. Ušli smo u stan i pali na pod, a onda sam je još nekoliko puta udario u glavu. Ostavio sam je takvu, izašao iz stana i odvezao se do Dubrave gdje sam kupio bocu pića. Bio sam krvav pa sam radni kombinezon bacio i zapalio u kanti za smeće. Na kraju sam došao kući i zaspao – prisjeća se Ivić.

Četiri dana poslije uhićen je jer je pokušao opljačkati kiosk, a u vezu s ubojstvom doveden je nakon mjesec i pol.

>> Priznao ubojstvo dvoje Hrvata u BiH, ali ga sud oslobodio jer nema dokaza

>> Upoznali su se putem Facebooka i isplanirali ubojstvo supruga

Komentara 8

Avatar pekarr
pekarr
14:05 10.04.2015.

A frajer to priča ko da nema emocija nikakvih. Ono :"malo sam si maznuo cuge, tablete, onda sam je ošamario pa sam je još zveknuo par puta, onda sam si po povratku kupio jos jednu bocu i začorio"""....a neko pokajanje niš a? ....

DU
Deleted user
15:11 10.04.2015.

Ova junačina koja ubija starice je kandidat za 40 godina. Ili, s obzirom na bijedno hrvatsko pravosuđe, ipak griješim? Naći će oni njemu par olakotnih okolnosti, makar, ajd' ne mogu mu u njih uračunati braniteljski status, jer je Perica domovinu branio ispred kupleraja u Njemačkoj. Bravo majstore!

UN
unbekant
16:41 10.04.2015.

Pije alkohol,trosi prekomjereno tablete,nezna sto cini ubija okolo,i niko nista ne preuzima,i jos u svemu tome on vozi auto,masallaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije