Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNA Unatoč kazni neće zaboraviti sirotinju

Pekar Qenaj za susjede je heroj, a državi kriminalac

23.01.2009.
u 18:33

Čestitam, vi ste čovjek, evo ruke – oduševljeno je danas u pekarnici Romaja u Ogrizovićevoj 1, Rizvani Jonuz, dugogodišnji kupac pozdravio pekara heroja. Pekar Azgan Qenaj cijeloga je dana dobivao poruke potpore, susjedi su svraćali u njegovu pekarnicu ogorčeni na inspektore, zakon i cijeli sustav.

Ovo je prava sramota
– Ovdje uvijek dolazim po kruh i ovo što se dogodilo prava je sramota. Pa tako bi zakon mogao kazniti i one koji u pučkoj kuhinji daju hranu? Sad bi fino trebao doći gradonačelnik Bandić i našem pekaru uručiti pohvalu i pokloniti mu se – ljuti se Živko Božić.

Sedmero radnika pekarnice ne može vjerovati da je njihov gazda kažnjen sa 30 tisuća kuna jer je kruh da ga ne baci dao sirotinji. Kako kažu, zapovjedio im je da beskućnike i one koji za kruh nemaju nikada ne smiju odbiti, a kruh neka i ne pomišljaju baciti.

– Svako jutro već u pet sati pred vatima pekarnice stoje jedna žena i stariji gospodin. Žena je odmah rekla da nema novca i nama je to bilo dovoljno. Naš je šef odbio dati stari kruh nekom čovjeku za njegovu stoku i rekao mu kako ovdje ima ljudi kojima je taj kruh sve, pa će radije dati njima nego poslati stoci – kaže prodavačica Emina.

No nedjelja nije jedini dan kada se kruh na toj adresi dijeli. Kako je radno vrijeme pekarnice do 22 sata, svi pekarski proizvodi koji ostanu podijele se već za desetak minuta.

– Nikada neću zaboraviti kad sam došao u pekarnicu i zamolio ga da nam daruje kruh za večeru Ličke udruge. Nisam ni dovršio rečenicu a on me je već pitao koliko je ljudi. U restoran nam je poslao 150 hljebova kruha a da nam ni lipe nije naplatio. On je čovjek koji nije zaboravio osvrnuti se i na druge ljude oko sebe – pohvalio je Qenaja njegov dugogodišnji kupac Nikola. U tu pekarnicu po topli kruh i burek redovito svraćaju Alka Vujica i Mia Begović.

– Trebali bi ga nagraditi sa 30 tisuća kuna, a ne kazniti. Oduševljena sam pekarnicom i ljudima koji rade jer su izuzetno ljubazni i čisti – rekla je Mia Begović.

U obranu pekara stali su i mali karataši kojima ja za svako natjecanje besplatno slao peciva, bureke, sendviče.

Kruh darovao i djeci
– Kad su se u Domu sportova natjecala djeca, darovao nam je gotovo sve vrste pekarskih proizvoda. Rekao je samo da je to za djecu i da neće naplatiti – kazao je Novica Bogdanović, predsjednik karate-kluba Princ. Danas je pekar ponovo svratio u Inspektorat i poručio da neće prestati darovati kruh makar morao stati ispred pekarnice i dati ga ljudima koji su na to navikli.

– Ovo nije prva kazna. Platio sam kaznu jer sam bio kriv i nisam dizao nikakvu buku. Ali ovo je sad prešlo svaku granicu – ljuti se pekar dok mu kupci koji su svratili u pekarnicu stišću ruku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije