Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivolov s katastrofalnim krajem

Pekar i predan obiteljski čovjek osumnjičen za ubojstvo policajaca

Two dead police officers in Kusel
Foto: SEBASTIAN GOLLNOW/DPA
1/3
02.02.2022.
u 17:02

Kod osumnjičenika je pronađeno pet pištolja, automatska puška, deset drugih pušaka, samostrel te prigušivač

Dvojica su muškaraca uhićena zbog ubojstva dvoje policajaca u ruralnoj Njemačkoj koje se dogodilo u ponedjeljak u zoru. Okršaj koji su vlasti opisale kao egzekuciju policajca (29) i njegove partnerice na poslu (24) šokirao je Njemačku, a, prema medijskim izvještajima, kod 38-godišnjeg osumnjičenika pronađen je vrlo velik arsenal oružja.

U pucnjavi izgubio dokumente

Ubojstvo dvoje policajaca dogodilo su u ponedjeljak oko četiri sata ujutro u okrugu Kusel u pokrajini Falačko Porajnje, i to nakon što su službenici zaustavili sumnjivi automobil. Unutra su bili 38-godišnji Andreas S. i drugi 32-godišnji muškarac. Policajci su u automobilu pronašli mrtvu divljač, i vjeruje se da su dvojica osumnjičenika bili u krivolovu. Odjednom je jedan od dvojice osumnjičenika, vjeruje se, sačmaricom iz blizine ubio 24-godišnju policajku, a zatim je pucao i na starijeg policajca koji je uzvratio, i to 14 metaka, ali ga je muškarac nakon razmjene vatre pogodio. Oboje službenika ustrijeljeno je u glavu.

Prije nego je ubijen, policajac je uspio dojaviti postaji da pucaju na njih. I on je na kraju podlegao ozljedama. Uslijedila je velika potraga i 15-ak sati nakon zločina, tijekom poslijepodneva u ponedjeljak, obojica su muškaraca uhićena. Osumnjičenike je policija pronašla toliko brzo zato što su na mjestu pucnjave pronađeni dokumenti Andreasa S. koje su policajci u tom trenutku vjerojatno provjeravali.

Svi detalji pucnjave jučer nisu bili poznati, ali zna se da je kod Andreasa S. pronađen velik arsenal oružja nakon što je uhićen. Prije je imao dozvolu za nošenje oružja, ali mu je ona oduzeta. Kod njega je pronađeno pet pištolja, automatska puška, deset drugih pušaka, samostrel te prigušivač. Policiji je bio poznat i prije nakon što je pobjegao s mjesta prometne nesreće.

Pri uhićenju, policija je u njegovu automobilu pronašla rupe od metaka. Najprije su se dvojica osumnjičenika branila šutnjom, ali je 32-godišnjak zatim priznao da je bio u krivolovu te je inzistirao da on sam nije pucao. Pritom nije htio reći kako je do ubojstva došlo.

Njemački mediji pak fokusirali su se na 38-godišnjeg Andreasa S. kod kojeg je pronađen velik arsenal oružja. Zna se da je vodio pekarnicu u gradu Sulzbachu, ali ju je prošle godine morao zatvoriti. Medijima su njegovi bivši radnici rekli da je bio neugodan i strog šef, a gosti pekarnice nazivali su ga "čudnim".

– Bio je nekako nedefiniran te je srozao biznis svoje pekare. Po mom mišljenju, taj ga posao nije zanimao, bio je lijen – rekao je Focusu 70-godišnja redovna mušterija. Prije toga, pekarnica je pripadala njegovoj majci. Osumnjičenik je isto tako bio strastveni lovac.

Nasuprot tomu, bivši zaposlenici pekarnice tvrde da je istodobno bio i vrlo predan obiteljski čovjek te jednostavno drugačija osoba u privatnom okruženju. Imao je tri sina i jednu kći te se brinuo o njima, vodio ih u vrtić i ponekad dovodio u pekarnicu. "Vrlo mi je žao njegove supruge, toliko je dobra osoba, uvijek sam mogla razgovarati s njom", rekla je bivša zaposlenica Focusu.

Nejasni svi motivi

Zašto je točno došlo do pokolja još uvijek nije poznato.

– Mi u Njemačkoj ne mislimo da netko počinje pucati na ulici samo zato što je možda uhvaćen u krivolovu – rekao je javni tužitelj Udo Gehring te je dodao da je ekonomska situacija osumnjičenika bila "sve samo ne uredna".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije