Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štetno roštiljanje

Pečenje hamburgera na roštilju s ugljenom zagađuje kao kamion!

'17.06.2011,Split, Priprema rostilja u konobi Arkada kuhara Mira Bogdanovica Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
20.09.2012.
u 22:18

Istraživanje je pokazalo kako je to nekontrolirano ispuštanje štetnih plinova dvostruko veće od količine ispušnih plinova svih velikih kamiona

Kada pomislite na zagađivanje okoliša posljednje što vam padne na pamet vjerojatno su hamburgeri!

No, istraživanje Sveučilišta Riverside u Californiji pokazalo je kako svaka komercijalna kuhinja, od onih najmanjih u kafićima do velikih lanaca koji se bave pripremom brze hrane zagađuju okoliš više od kamiona na dizelsko gorivo.

- Kamion sa dizelskim motorom bi morao voziti 230 kilometara po autocesti da bi u okoliš ispustio jednaki broj čestica koliko ih se emitira prilikom pripremanja jednog hamburgera na roštilju na ugljen, izjavio je inžinjer s UCR-a Bill Welch.

Ovakvu situaciju obrazlažu činjenicom da se ispuštanje štetnih plinova iz vozila kontrolira i ograničava raznim propisima, dok roštiljanje na ugljen ne podliježe nikakvim ograničenjima.

Istraživanje je pokazalo kako je to nekontrolirano ispuštanje štetnih plinova dvostruko veće od količine ispušnih plinova svih velikih kamiona.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
22:25 20.09.2012.

Glupost, dobro da ne kaže da rošilj više zagađuje od Plomina, što sve neće izjaviti !

OB
-obrisani-
22:44 20.09.2012.

ha,ha,ha ajmo zabraniti roštiljanje!!!!!! Ili avione, i oni malo "dime"............a na kraju i vulkane, koliko li samo ti izbacuju čestica... Ili ćete nam prodavati superefikasne-ultramoderne filtere ugrađene u malene mobilne dimnjake prilagođene za svaki roštilj? a budalaština.........

K1
k1milica
09:03 21.09.2012.

da je napisano budala rekla onda nitko ne bi citao ali buduci da je ovakvu parcijalu istinu izjavio netko s frbc usa onda to mora biti cijela istina......postoji samo jedna istina , ona cijela (irving)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije