Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se Vladin paket mjera
Povratak na članak

PDV na plin trajno pada na 13 posto, vaučere će dobivati građani, ali i poduzeća

Moglo bi se eventualno pribjeći zamrzavanju cijena, što se radi s gorivom, a prakticiralo se na početku pandemije

Komentari 23

WI
wice
20:06 15.02.2022.

Smanjili su pdv u trgovinama i ugostiteljstvu cijene nisu išle lipu dolje. Poklonili su extra profit ugostiteljima i stranim trgovačkim lancima koji su izgradili monopolne kartele kod nas.

VL
DU
Deleted user
20:49 15.02.2022.

Kvazivlada je debelo zakasnila s reakcijom, što god sada napravi petljanjem s PDV-om i subvencijama je alibi potez koji neće dovesti do smanjenja cijene nego do prebacivanja razlike u privatne džepove kroz povećanje trgovačke marže. U ovakvim situacijama se vidi razlika između ozbiljne vlade koja povlači stručne poteze u korist svojih građana i kvazivlade sastavljene od uhljebljenih članova pravomoćno kazneno osuđene stranke...

VL
PV
prcko.vitamincic
21:13 15.02.2022.

Zašto energenti poskupljuju? Znate li da je sunce i vjetar i zrak besplatni? Da li možete onda shvatiti da su i plin i struja i benzin također besplatni dar prirode? Drugo je to što smo dopustili da se razni Šeicii i lopine bogate na prirodnim resursima. Do kada ćemo to trpjeti?

VL
KL
Klavocin
05:51 16.02.2022.

Pa ovo su gluposti, koliko firmi daje minimalnu plaću, a keš na ruke i onda još pomoć. Pa sam zakon dozvoljava da recimo moj gazda ima 150 zaposlenih, prijavljeni je na najmanju plaću, ima 3 kuće, 5 stanova, vozi poršea na struju, sin audia, troši lovu zbog zarade poduzeća i sad će još dobiti pomoć.

VL
MA
markec555555
21:05 15.02.2022.

na prvu je smanjenje pdv-a dobro, ali nema besplatnog ručka, nekome moraju uzeti da bi to smanjili

VL
AA
Aabbcc11
07:44 16.02.2022.

Pa ljudi ja sa plina prešao na drva, što jaučete, tržište diktira cijenu. Željezo poskupilo 90%, građa 80%, pa to je u cijeloj Europi tako. Treba tražiti alternativu, imate i pelete pa probajte na njih.

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
20:14 15.02.2022.

bit če veselo sječam se iz najniže mirovine invalidske išel sam u ondašnju vukovarsku po pozivu njih dadobijemopomoč od grada zareba i lijepo je bilo tu al poslijesvake godine gazi u gužve ičekaj pred repovima za dokazivanje kolko imaš miš mi je apsurdno jer svi skupa imaju podatke i čemu touopče služi nije mi do dana današnjeg bilojasno nit čew mi bit o tom se tu radi i točka a isto če opet biti izgleda i sad

VL
Avatar Čudomix
Čudomix
23:18 15.02.2022.

Tih milijardu (i ne samo milijardu) kuna Vlada će prikupiti na većem PDV-u obzirom da su se osnovice prilično povećale. Primjerce pri cijeni goriva od 8 kn PDV 1,6 kn, pri 12 kn, PDV 2,4 kn.

VL
DU
Deleted user
20:19 15.02.2022.

Zemni plin je već prošle godine bio preskup odnosno neka isplativost je kad je cijena m3 otprilike pola cijene 1L lož ulja. Sad je paritet 4,9 kn (ZG zona) prema 6,3 kn i to je za građanstvo prevelika cijena, tko meni ne vjeruje - eno propala plinofikacija Dalmacije, iako probijen magistralni plinovod - jer nema dosta zainteresiranih građana i otpala ulična mikromreža po gradovima. I za institucije (škole, vrtići, bolnice, gosp. subjekti) je neprihvatljivo visoka cijena, koja eskalirala ove zime. Ukratko, ne znam na kojoj visini će Vlada "prikočiti" cijenu m3 zemnog plina, ali tko god ima prigodu nek prijeđe na dizalice topline, bilo geosonde, podzemna voda ili zrak odnosno pelete, koji su momentalno najviše jeftin izvor energije za dom, a da je automatizirano loženje. Jest da velika početna investicija, ali kako je krenulo - plin je gotova priča ne samo za sirotinju nego i srednji sloj pučanstva u HR. Vlasnik kuće od 150 m2 teško može izgurati zimu u kont. dijelu bez 2 000 m3 zemnog plina, do sada je to bilo 10 tisuća kn cca, a ubuduće???

VL
KR
Kreso1969
23:22 15.02.2022.

Bravo Plenkii !

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
20:08 15.02.2022.

nije meni ništa tu više jasno i točka . več je rečeno da če penzičima bit skinuto davanje.dopunskog zdrastvenog u 12mjesecu .i što se desilo s tim primjer moj imam 1437kuna i 200od grada i nie mi ukinuto plačanje aje a dastvar bude još jako jako čudna trpaju sve ukučane izgleda u zaj domačinstvo i opet skidaju iakosu nei socijala ,i gle divna čuda u svemu tomako liiprođe ,najniža do tog i tog cenzuca i opet nije niti taj ponjhovom cenzus i izgleda i da prođe bit če veselo narodu i sirotini jer če trebat gazit od vratado vrata a divna kompjuterizacija i administracija imaju sve podatke i zar je potrebno gazit i stvarat gužve kad sve imaju crno na bijelo ,no vidjet čemo bit če po svemu sudeči istokaokadse išlo za gradsko poglavarstvo živi đumbus i jaoh si ga tebi moj narode po nekoj logici toliko od mene

VL
AM
Axis Mundi
23:14 15.02.2022.

Sad više nitko ni da gukne o "etažnom grijanju", no uvaljivanje višemilijunske "energetske" se i dalje dobro drži. Uglavnom, kada ide smanjene pdv-a kod ostalih oblika grijanja i grijanja tople vode (toplane, kotlovnice), kada se može očekivati neka druga čarobna brojka, niža, umjesto 25? Ne griju se svi na struju ili na plin, oni koji se griju.

VL
Avatar VLbriše
VLbriše
09:04 16.02.2022.

Sada bu izašlo na površinu kaj nam znači Slavonija i seljak . Zemlja je zapuštena , kombinati uništeni , uvoz hrane treće klase cvjeta , sirotinja i dalje ostaje gladna i neprimjećena od onih koji dalje pljačkaju , otimaju i koruptni su .

VL
JM
Jmjm
04:28 16.02.2022.

Jadni smo mi a i ova Drzava kada nam Plenki i Vlada dijele papire tzv. Vaucare za plin,struju i sada izgleda i hranu,zivimo kao u Rusiji i Albaniji,Digni place i standard a ne pirice i sirotinjsku pomoc

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.