Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najava Europske komisije

PDV će se državi plaćati i na smještaj u privatnim sobama i apartmanima

11.01.2023.
u 21:28

Europska komisija objavila je prve podatke iz pilot-projekta prema kojima je posredovanjem internetskih platformi članice EU prije početka pandemije posjetilo 47 milijuna turista te su oni ostvarili 512 milijuna noćenja u privatnom smještaju. Stezanje obruča oko privatnog najma nije počelo jučer, najprije je Europska komisija obvezala globalne internetske platforme da Eurostatu dostavljaju podatke o broju turista i noćenja u kratkotrajnom smještaju.

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar Asterix
Asterix
21:41 11.01.2023.

S ovom informacijom nešto ne štima... prag za ulazak u sustav PDV-a je godišnji promet preko 300 000 kuna neovisno o kojoj djelatnosti se radi.

DU
Deleted user
22:10 11.01.2023.

Ako imaš jedan prosječan apartman na godišnjoj razini na moru zaradiš između šest i deset tisuća eura. Toliko ostaje kada platiš tri vrste financijskih obaveza prema državi. Od toga treba još oduzeti i novac za režije i novac kojeg je potrebno ulagati u zamjenu stvari koja se pokvare ili potrgaju. U sve to uložiš i priličnu količinu svoga rada i vremena. Prije svega navedenog trebalo je uložiti i priličnu količinu novaca da bi apartman uopće bio kupljen i opremljen. Dakle, novac ne padne s neba, ali je lakše nego da radiš na traci u tvornici. Osobno nemam ništa protiv plaćanja PDV-a, ali isto tako očekujem i određene olakšice koje imaju i ostale firme koje plaćaju PDV.

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
21:45 11.01.2023.

Nadzor ljudi i kontrola svih vaših transakcija je cilj globalista. Iznajmljivanje privatnih smještajnih kapaciteta je ostalo nešto nepokriveno gdje se ne zna koliko ste točno zaradili zbog plaćanja gotovinom. To se mora fiskalizirati kako bi se uskoro mogla ukinuti gotovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?