Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebao mu novac

Pazin: Prevario obrtnicu pa je nazvao i sve priznao

kune
arhiva VL
01.07.2011.
u 12:25

Unajmio je sobu i rekao da je ekonomist koji će joj izraditi elaborat kako bi dobila sredstva EU.

Nakon što je kod vlasnice jednog obrta u Pazinu unajmio sobu, potom dobio novac za izradu elaborata kako bi dobila sredstva EU, 46-godišnjak iz Rovinja telefonski je obavijestio ženu da se bio lažno predstavio i prevario je jer mu je bio potreban novac!

On je sredinom ožujka unajmio sobu u Ulici Antuna Kalca u Pazinu kod 59-godišnje vlasnice obrta za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu te joj se predstavio kao djelatnik jednog ekonomskog instituta. Nakon razgovora o ishodovanju poticajnih sredstava Europske unije za male obrtnike, dogovoreno je da će 46-godišnjak napraviti potreban elaborat, a za što mu je Pazinjanka dala iznos viši od tisuću kuna. Suprug oštećene prevezao je 46-godišnjaka do Pule da bi predao elaborat u ured, no muškarac se udaljio u nepoznatom pravcu. Tada je 59-godišnjakinji telefonski kazao da se lažno predstavio te da mu je novac potreban. Budući da muškarac nije podmirio ni troškove smještaja, oštetio je 59-godišnju obrtnicu za ukupno oko 2500 kuna.

Plaćala mu tri tisuće eura za proricanje budućnosti

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Rijeke i utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo prijevare na štetu 55-godišnjakinje iz Pule.

Naime, u prosincu 2009. godine Puljanka je prijavila da je putem oglasa u astrološkom časopisu stupila u kontakt sa 26-godišnjakom iz Rijeke. On je u oglasu naveo da proriče budućnost. Za svaki razgovor žena je slala novčane iznose između dvije i tri tisuće eura, a iznosi su se s vremenom povećavali. Istraživanjem je utvrđeno da je mladić, ako iznosi ne bi bili isplaćeni, prijetio 55-godišnjakinji da će baciti uroke na njezinu obitelj te je žena nastavila plaćati dogovorene iznose, a ''proricanjem'' budućnosti oštećena je za oko 150 tisuća kuna. Protiv Riječanina će biti podnesena kaznena prijava redovnim putem

Ključne riječi

Komentara 2

TH
thekurcula
10:13 02.07.2011.

Bolje bi bilo da je prevrnuo prevaranticu nego što je prevario obrtnicu.

TH
thekurcula
10:14 02.07.2011.

To jet, da ostane u stilu, obrnuo prevaranticu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije