Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Pavao Miljavac: Želimo dogovor predsjednice i premijera oko mimohoda

Naslovnica Večernjeg
Foto: Vecernji.hr
1/2
10.05.2015.
u 00:06

Za mimohod smo, ali ne 5. kolovoza, nego neki drugi dan, rekoa je Pavao Miljavac u intervjuu Večernjem listu.

Premda u javnosti ne istupa često, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac ovih dana ne može izbjeći medije. U javnosti se, naime, mogu čuti razna, pa i posve oprečna mišljenja vezana uz obilježavanje 20. obljetnice Oluje, a stav 70-ak generala, među kojima su i zapovjednici te operacije, zasigurno valja uvažiti. Također, negdašnji general zbora i ministar obrane nedavno je uzburkao javnost najavama mogućih optužnica iz BiH protiv visokih časnika Hrvatske vojske.

:: Kakav je stav HGZ-a o proslavi i vojnom mimohodu?

Zastupamo stav da se proslava održi u Kninu, a mimohod u Zagrebu, no naše je stajalište da je to gotovo nemoguće organizirati u jednome danu. Nije nemoguće, to je profesionalna vojska i ona će to odraditi, ali je tehnički dosta teško izvedivo i zaista nije potrebno. Sugeriramo da se za mimohod odredi neki drugi datum jer je Zagreb 5. kolovoza, zbog godišnjih odmora, relativno prazan pa bi mogao izostati efekt koji bi trebalo polučiti.

Cijeli intervju pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje.

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 36

EM
Emergo
00:04 10.05.2015.

Postovani Gospodine Miljevac, Vasi napori i namjere su hvale vrijedni.Ali kao sto je za pravu ljubav potrebno dvoje tako je i za dogovor o proslavi jednog tako vaznog dogadjaja potrebno dvoje razumnih i zrelih ljudi. Sva sreca da su predsjednickicki izbori iznjedrili jednu pravu razumnu i ozbiljnu osobu koja stiti interese svoje drzave.Predsjednica Kolinda Grabar Kitarevic stalno pokazuje i dokazuje da je za razum,dogovor i napredak Hrvatske.Nazalost,sa druge strane imamo osobu koja po mnogo cemu nije dorasla funkciji koju nazalost obavlja. Toga su svijesni mnogi gradjani Hrvatske ali i mnogi clanovi njegove partije. Dok ta osoba ne dodje pameti i zrelosti nema napretka za ovu zemlju. Nazalost, Pusicka,Josipovic i Milanovic su vratili Hrvatsku nekoliko desetljeca unatrag. Ne samo ekonomski vec i ideoloski. Namjerno su doveli do teske polarizacije drustva koja je najveca kocnica napretka Hrvatske.Dok na celo Hrvatske ne dodju ljudi koji su se spremni boriti za Hrvatsku 24 sata na dan,a ne stiti neke interese regiona,nema dogovora niti napretka Hrvatske.

PI
pinkec
04:17 10.05.2015.

Muškarci, koji nisu sudjelovali u Domovinskom-obrambenom ratu a mogli su, kad bi imali imalo srama, nebi se uopce javljali sa svojim mišljenjem u svezi HV i njenog mimohoda! Izgleda, oni ni ne znaji staje to sram!

DU
Deleted user
22:06 09.05.2015.

cekaj..zaboravio sam..napisati..koju godinu..ali nikako..ovu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije