Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORH

'Pauci' krenuli u hodnju dugu 75 km u znak sjećanja za žrtve stradanja Škabrnje

“Pauci” u hodnji sjećanja za žrtve stradanja Škabrnje
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/14
16.11.2019.
u 12:07

U hodnji sudjeluje ukupno 57 pripadnika 3. mehanizirane bojne Pauci, te nekoliko pripadnika 1. mehanizirane bojne bojne Tigrovi koji su se odlučili pridružiti “Paucima”

Pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci Gardijske mehanizirane brigade započeli su u subotu ujutro iz vojarne 4. gardijske brigade “Pauci” u Kninu, 75 kilometara dugu simboličnu hodnju sjećanja na relaciji od Knina do Škabrnje kojom će odati počast žrtvama stradanja u Škabrnji, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane. 

Simbolična hodnja provodi se od 16. do 18. studenog povodom obilježavanja 28. godišnjice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu, a inicirana je od strane vojnika i dočasnika 3. mehanizirane bojne Pauci.

U hodnji sudjeluje ukupno 57 pripadnika 3. mehanizirane bojne Pauci, te nekoliko pripadnika 1. mehanizirane bojne bojne Tigrovi koji su se odlučili pridružiti “Paucima” prijateljskoj postrojbi koja je hodnju i organizirala.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Otroviks
Otroviks
07:24 17.11.2019.

Srbija ima eskadrilu MiG-ova 29. Modernizra Orlove. Nabavlja 7 ruskih borbenih helikoptera MI 35 i 3 MI 17 , kineske naoruzane bespilotne letjelice, francuske protuavionske rakete Mistral, ruske tenkove T-72. U svojim tvornicama, koje je Srbija obnovila, proizvest ce nekoliko stotina oklopnih vozila, VBR-ova velikog dometa, samohodnih haubica. No ono najvaznije slijedi. Vec 2020. se u Srbiji opet uvodi obvezni vojni rok. Zasada postupno, (ali zasada) planiraju godišnje obučiti oko 7000 rocnika. Uz profesionalnu vojsku od oko 30000 vojnika računaju da će za sedam godina pod oruzje, staviti jos oko 50000 obucenih vojnika. Za pretpostaviti je da ne rade sve to da bi s tom vojskom i tehnikom sadili cvjetnjake i drvece, iako ponovno pokrenutom proizvodnjom oklopnih vozila, VBR-ova velikog dometa, samohodnih haubica, namjeravaju i nesto zaraditi i izvozom. Suma sumarum, bio netko sovinist ili ne, Srbija je tu gdje je, takva je kakva je. I naoruzava se. Nadajmo se da ce ministar obrane, premijer i njihova ekipa hrvatskoj javnosti reci što rade na planu moderniziranja tehničkog i personalnog stanja HV-a (narocito HRZ-a), i poboljsanja njezine borbene gotovosti, jer davno su prosla vremena kad boj ne bije svjetlo oruzje nego srce u junaka. Ili se sve po Krsticevicu, Plenkovicu i njihovoj ekipi svodi na obnovu starih JNA vojarni i smjestaja HV-a u njih i parole o nepobjedivosti, u domovinskom ratu pobjednicke hrvatske vojske, i ovakvih hodnji u cast Skabrnje, Vukovara,,,, ovoga onoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije