Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska pokrajina Družbe Isusove

Pater Renić o svećeniku koji je prosvjedovao: Nismo ga ovlastili da ide, njegove izjave su sasvim neprimjerene

Prosvjed na Rebru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.10.2021.
u 16:38

Smatram da zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju naše povjerenje i potporu, govori pater Renić

Hrvatska pokrajina Družbe Isusove nije ovlastila p. Zdravka Kneževića, svoga člana, da sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro, komentirao je pater Dalibor Renić današnje istupe.

Podsjetimo, pater Knežević danas se pridružio okupljenim prosvjednicima ispred KBC-a Zagreb koji se protive novom uvođenju COVID potvrda sustav zdravstva, a ministru Berošu je uzivikivao i ''Vješala, vješala, vi ste Juda''. Kazao je kako nije došao kao službena osoba. 

- Iako je on sam naveo da sudjeluje kao privatna osoba, svejedno moram reći da se Provincija ograđuje od njegovih izjava u toj prigodi, od kojih su neke – prema prenošenju medija – bile sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile, napisao je pater Renić.

- Smatram da zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju naše povjerenje i potporu u nastojanjima da se u ovoj pandemijskoj krizi građanima pruži najbolja zdravstvena zaštita i skrbi nadodaje. 

>> VIDEO U nekoliko gradova prosvjedi ispred bolnica zbog uvođenja Covid potvrda, Berošu vikali: “Izdaja! izdaja!”

Komentara 24

LJ
ljudemisi
19:53 04.10.2021.

Crkva mora ukloniti kukolj iz svojih redova kao što je ovaj pop degenerik ili će izgubiti narušeno povjerenje vjernika

LI
liliZG
18:06 04.10.2021.

svećenik je očito psihički dislociran, možda bi bilo lijepo i fer da mu njegovi kolege pomognu na primjereni način.

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
16:54 04.10.2021.

Reniću zašto ne kažeš da će coek biti discipliniran, a ne samo "mi se ogradjujemo". On je tvoja odgovornost, nema tu privatna ili pravna osoba, toga u kleru nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije