Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNA AKCIJA NA VELEBITU

Pas je stvarno čovjekov najbolji prijatelj: North je 13 sati grijao ozlijeđenog planinara

Foto: HGSS
1/8
02.01.2022.
u 14:30

Sinoć je na Vaganskom vrhu mladi planinar pao niz padinu od 150 metara i ozlijedio se, a HGSS-u je to bila jedna od najtežih akcija spašavanja ikad

Da je pas uistinu najbolji čovjekov prijatelj pokazao je pas po imenu North, ljubimac planinara koji je sinoć otklizao s Vaganskog vrha na Velebitu niz padinu od 150 metara. 

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja odmah po dojavi su krenuli u akciju te su nakon 13 sati ozlijeđenog planinara predali u ruke liječnika. Planinar je prilikom pada teško ozlijedio nogu. 

Uz njega je cijelo vrijeme bio njegov kućni ljubimac koji je također pao niz padinu, no on je, za razliku od svoga vlasnika, prošao bez ozljeda. 

- Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spašavatelja, bio je jedan od nas čuvajući svoga čovjeka 13 sati. Iz ovoga primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima - objavio je HGSS. 

 

HGSS je priopćio kako im je to bila jedna od najtežih akcija spašavanja ikad te da su je dodatno otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze.

Nešto prije ponoći došli su prvi timovi do planinara koji je bio na najvišem vrhu Velebita, a u spašavanju je sudjelovalo 27 osoba, pripadnika HGSS-a iz Gospića, Zadra, Splita i Istre. 

Unesrećeni se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu te je akcija spašavanja trajala gotovo 13 sati. Planinara su spašavatelji predali timu hitne medicinske pomoći u 7:55 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije