Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parkiranje

Parkiranje će odsada plaćati i svi stanari zgrada u Ivancu

'Var \\u0096 28. 04. 2010., Ivanec \\u0096 Ovoga tjedna u Ivancu poe\\u0300inje primjena novog Pravilnika o parkiranju  PHOTO:  Ljiljana Risek '
'Tezak *10'
28.04.2010.
u 15:15

Prema novom pravilniku besplatno će se moći parkirati samo na pošljunčanim parkiralištima kod vrtića i preko puta Industrije mesa

Nakon višemjesečnih priprema ivanečkih gradskih službi i Ivkoma za uvođenje novog sustava parkiranja, u Ivancu će se od subote početi primjenjivati novi pravilnik o parkiranju na svim javnim gradskim parkiralištima. Budući da su njegove odredbe novost ne samo za Ivančane već i za građane koji poslom dolaze u grad, s Ivkomovim kontrolnim službama dogovoreno je da se vozačuma ostavi desetak dana za privikavanje.

Desetak dana upozorenja

Za to vrijeme kontrolori će nadgledati parkirarališta i upozoravati građane, a tek nakon toga počet će sankcionirati. Prošlih su dana zaposlenici varaždinske tvrtke Crtorada iznova iscrtali sva parkirališna mjesta u gradu, a prvi put označena su i mjesta za parkiranje pokraj stambenih zgrada. To je učinjeno zato što će se parkiranje naplaćivati i stanarima zgrada u cijelom Ivancu, većina kojih (osim stanara u najstrožem gradskom centru) dosad nije trebala plaćati parkiranje.

Povlašteno za stanare

– Novi pravilnik donesen je najviše zato što su učestali zahtjevi stanara da se promijeni dosadašnji način parkiranja. To stanari traže već dvije godine. Parkirališna mjesta kod zgrada namijenjena su ponajprije stanarima, ali su ih zauzimali mnogi građani koji zbog zaposlenja dolaze u Ivanec – kazao je pročelnik za komunalne poslove Stanko Rožman.

Stanari će odsad svugdje u Ivancu moći parkirati po povlaštenoj cijeni godišnje karte, koja stoji 300 kuna, a kako će sve površine u gradu biti pod naplatom (i kontrolom), više se nitko neće moći "švercati". Bez naplate moći će se parkirati samo na dva parkirališta, i to kod dječjeg vrtića i kod prodavaonice PZ-a, preko puta Industrije mesa.

– Kada se uvede novi sustav, broj mjesta za parkiranje bit će više nego udvostručen. U sustavu je 576 mjesta, 290 više nego dosad. U njih su uključena i nova mjesta na površini iza "mlječnjaka" te na gradskoj špici, ispred Konzuma, zgrade Privredne banke Zagreb i zgrade Finine poslovnice. Ondje su vozači dosad bez naplate parkirali automobil – rekao je direktor Ivkoma Mladen Stanko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije