Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samir Z. i Pierre N.

Pariški napadi: Dvojica novih osumnjičenika optužena u Belgiji

Belgija policija
Foto: Reuters/PIXSELL
03.12.2015.
u 16:40

Samir Z., francuski državljanin rođen 1995. koji stanuje u bruxelleskoj četvrti Molenbeek, uhićen je u nedjelju u zračnoj luci Bruxelles-Zaventem "dok je čekao zrakoplov za Maroko"

Dva nova osumnjičenika optužena su u Belgiji zbog "povezanosti s napadima u Parizu", priopćilo je savezno državno odvjetništvo, čime se broj osoba koje se kazneno goni u sklopu belgijske istrage popeo na osam. Samir Z. i Pierre N. uhićeni su i optuženi u nedjelju zbog "sudjelovanja u aktivnostima terorističke skupine" i smješteni u pritvor, objavilo je odvjetništvo koje je tek sada izvijestilo o uhićenjima.

Samir Z., francuski državljanin rođen 1995. koji stanuje u bruxelleskoj četvrti Molenbeek, uhićen je u nedjelju u zračnoj luci Bruxelles-Zaventem "dok je čekao zrakoplov za Maroko", dodaje savezno odvjetništvo. "Sumnja se da je barem dva puta pokušao ući u Siriju i da je blizak okružju Bilala Hadfija", jednog od bombaša samoubojica u napadima koji se raznio na Stade de France 13. studenoga, dodaje odvjetništvo.

"Istog dana, osoba imenom Pierre N. (rođen 1987.), belgijski državljanin, uhićen je u pretresu njegova doma u Molenbeek-St. Jeanu", odakle su i braća Brahim i Salah Abdeslam. Brahim se raznio pred bistroom na istoku Pariza, a Salah je još u bijegu, dodaje odvjetništvo. Belgijski sud je pritvor ovoj dvojici u četvrtak produljio na mjesec dana.

Od početka istrage u Belgiji je optuženo i pritvoreno još šest osumnjičenika u sklopu istrage o pariškim napadima u kojima je poginulo 130 ljudi. Policija je u četvrtak pustila dvije osobe koje je u srijedu, nakon pretresa u Bruxellesu, saslušala kao "svjedoke".

>>Ovo se dosad zna o teroristima koji su napali Pariz!

>>U Njemačkoj uhićen 34-godišnjak zbog trgovine oružjem – prodao je oružje napadačima na Pariz?

Komentara 3

Avatar Baroudeur
Baroudeur
19:12 03.12.2015.

Dva samo...Ali ona karavana sa smjenom vec je na treningu u Europi. Losi se dani pisu jer malo ima Putina i previse mlakih politicara. To vodi nazalost prema ekstemima i onda se zna kao to ide dalje!

Avatar nula
nula
20:17 03.12.2015.

Bilo bi bolje za sve da su ih sve uhitili ... prije 13/11 .....

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
18:49 03.12.2015.

Da se upitam? Francuska je u ratu sa ISL-teroristima! Kako to da civilni sud izdaje naloge za hapšenja stranim državljanima. Oni su u statusu ratnih zarobljenika!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije