Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo suđenje

Paravinja 5. lipnja opet na sudu: Je li ubojstvo Antonije 'klasično' ili teško?

Dragan Paravinja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
23.05.2014.
u 13:58

Ono će biti izvedeno po novom Zakonu o kaznenom postupku, a Paravinjina obrana i Županijsko državno odvjetništvo održat će uvodni govor i najaviti sve dokaze kojima će se koristiti na ponovljenom suđenju koje će krenuti tijekom ljeta

Dragan Paravinja pojavit će se pred sudskim vijećem šibenskog Županijskog suda u četvrtak, 5. lipnja, na pripremnom ročištu na ponovljenom suđenju za ubojstvo Drnišanke Antonije Bilić. Informaciju je portalu Šibenik.in potvrdio šibenski Županijski sud te Paravinjina odvjetnica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović.

Podsjetimo, Vrhovni sud sredinom veljače ukinuo je dio presude Paravinji koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić za koje je osuđen na 40 godina zatvora i jer smatraju da je sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje. Dovedeno je u pitanje je li sud ispravno utvrdio da je bilo pokušaja silovanja, a ako se to nije moglo utvrditi, upitno je i je li moglo biti teškog ubojstva s ciljem da Paravinja to silovanje prikrije.

Vrhovni sud nije sporio da je Paravinja ubio Antoniju Bilić pa će na ponovljenom suđenju trebati utvrditi je li to bilo klasično ili teško ubojstvo. Razlika u kazni za oba djela može iznositi i do 20 godina. 

Suđenje će biti izvedeno po novom Zakonu o kaznenom postupku, a Paravinjina obrana i Županijsko državno odvjetništvo održat će uvodni govor i najaviti sve dokaze kojima će se koristiti na ponovljenom suđenju koje će krenuti tijekom ljeta.

>>'Nije bilo ni mjesta ni razloga za ukidanje presude Paravinji'

Komentara 8

PK
puši kurac
16:56 23.05.2014.

mislim da u zakonu ne piše klasično nego obično, što je još gore! ma ono..obično jedno ubojstvo!

TO
tokimalko
21:16 23.05.2014.

srbi i za ucesce u demostracijama, a ne samo za ubujstvo, rade to ovako, ako su albanci u pitanju svaki sudac osudjuje prvo na 20 god...a ako nakon toliko godina ostane ziv ili ne moze se dokazati , onda se namjesta "dokaz"

DU
Deleted user
15:47 23.05.2014.

Ovo se moglo ocekivati. Diletentsko sudjenje na pritisak ulice. Ubojica je ali ne mozes nekog pausalno osudivati bez dokaza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije