Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKORNIČKO PUTOVANJE
Povratak na članak

Papa u Kanadi saznao kroz koje su sve užase katoličkog internata prošla domorodačka djeca

Više od 150.000 domorodačke djece bilo je izdvojeno iz vlastitih obitelji i dovedeno u internate koji su djelovali od 1870. do 1996. Djeca su ondje trpjela glad i batine kada bi govorila materinskim jezikom i bila spolno zlostavljana provedbom sustava koji je Kanadsko povjerenstvo za istinu i pomirenje nazvalo "kulturnim genocidom".

Komentari 5

ZP
zeljko.posaric.9
13:43 28.07.2022.

Jako velika, slučajna ili namjerna pogreška sadašnjeg Pape kojom je na leđa Katoličke crkve natovario sve zločine koje su nad lokalnim stanovništvom činili sami kolonizatori i država Kanada. Vjerojatno neće bit licemjer pa će priznat i ispričat se za sve zlo i genocid kojeg su prošli SAD indijanci. Kad riješi Indijance onda će vjerojatno priznat i krivicu Katoličke crkve za robovlasništvo u SAD i ispričat se svim zemljama iz kojih su robovlasnici otimali robove.

VL
MI
mila12345
09:15 30.07.2022.

Ni riječi nije izustio o katoličkim mučenicima koji su evangelizirali Kanadu.

VL
DU
Deleted user
23:30 28.07.2022.

a vidi danas sve te kanadjane , francuze i amere kako i dalje sire pravdu drugim narodima.

VL
M3
Miške 3
12:21 28.07.2022.

Najgori su bili redovi: dominikanci, jezuiti na lomačama pekli žive ljude.

VL
DD
De der
11:33 28.07.2022.

Rimokatolička crkva zajedno sa kolonizatorima kroz povijest je činila strašne zločine. Ne u ime Boga stvoritelja nego u ime Lucifera. To se ne može nikad ispraviti, jedino ispravno bi bilo da se ta zločinačka organizacija raspusti prije sveopće osude.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.