Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na trgu svetog petra

Papa Franjo proslavio rođendan uz tortu u bojama Argentine

vatikan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.12.2014.
u 13:31

U katehezi na današnjoj općoj audijenciji Papa Franjo govorio je o obitelji

Argentinski hodočasnici danas su donijeli tortu sa svjećicama i mate, čaj koji pije Papa Franjo, na Trg sv. Petra, na njegov 78. rođendan. Nakon opće audijencije, papa Franjo je po običaju obilazio papamobilom po trgu i pozdravljao hodočasnike. Tortu s upaljenim svjećicama koju su mu donijeli argentinski hodočasnici, redovnici, prinio mu je šef vatikanske žandarmerije Domenico Giani. Papa je ugasio svjećice na torti i onda je izišao iz papamobila, približio se hodočasnicima i popio malo ponuđenog mu čaja.

Torta je bila bijelo-plave boje, kao argentinska zastava. Skupina hodočasnika istaknula je natpis "Feliz cumpleaños" (Sretan rođendan). Tako je Papa s hodočasnicima na Trgu sv. Petra obilježio svoj rođendan. Papinski djelitelj milostinje mons. Konrad Krajewski pozvao je na Trg sv. Petra na opću audijenciju i osam beskućnika koji su Papi darovali suncokrete. Iz Španjolske je stigao kamion s tonom pilećeg mesa za siromahe. To je španjolski dar Papi. U katehezi na današnjoj općoj audijenciji papa Franjo govorio je o obitelji. Kazao je kako obitelj iz Nazareta nije bila lažna.

– Marija, majka, kuhala je, radila po kući, peglala košulje Josipu, ocu koji je bio stolar – opisivao je Franjo svetu obitelj iz Nazareta.

– Isus je stigao u obitelj kao svaki sin. Nije se rodio u nekom velikom gradu kao što je Rim, već na zloglasnoj periferiji, u Nazaretu. On je podčinjeni Bog. Proveo je 30 godina tamo na ozloglašenoj periferiji. Tih godina nije ozdravljivao ni činio čuda. Tamo je važna bila obitelj, ali nije to bilo izgubljeno vrijeme. Bili su veliki sveci, djevica Marija i Josip. A Isus se nijednom u to vrijeme nije obeshrabrio. Poruka svete obitelji jest da se učini normalnim uzajamno pomaganje i ljubav – kazao je Franjo i preporučio takvo ponašanje i današnjim obiteljima.

>> Vatikan želi domaćinstvo Olimpijskih igara, na potezu je papa Franjo

Komentara 7

SU
sunčana
15:16 17.12.2014.

Papa Frane, sretan rođendan! Poživi nam još dugo!

AL
Alkana
16:18 17.12.2014.

Sretan rođendan!!!!

Avatar Apollon_der_Philosoph
Apollon_der_Philosoph
10:49 18.12.2014.

R.I.P.Pope!! Ciao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije