Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misa zahvale

Papa Franjo poručio: Dužni smo mladima

papa Franjo
Foto: Pixsell
1/3
31.12.2016.
u 19:01

U svojoj propovijedi tijekom mise zahvale Bogu na koncu godine papa Franjo naglasio je kako je novim generacijama mnogo toga nedostižno

Mladi i posao bili su u središtu homilije koju je tijekom mise zahvale Bogu na koncu godine, Te Deum, izrekao papa Franjo večeras u bazilici Sv. Petra.

Plevladavanje logike

Osudili smo našu mladež na neimanje prostora uključivanja u realnost, jer smo ih udaljili od javnog života obvezujući ih da emigriraju ili da prose zaposlenje koje ne postoji ili koje im ne omogućuje planiranje sutrašnjosti, kazao je Franjo i naglasio kako je novim generacijama mnogo toga nedostižno. Pozvao je na prevladavanje logike privilegija i favoritizama. Franjo je kazao kako smo dužni mladima.

Da, "riječ dužni je ispravna", dodao je Franjo. Govoriti o godini koja završava znači promišljati i kako "smo bili zainteresirani za položaj mladih u društvu", kazao je Papa i naglasio kako se ne smijemo odreći njihove snage, pameti i sposobnosti.

"Ako želimo budućnost u kojoj će se osjećati dostojno, onda ih moramo stvarno uključiti, a to znači da mogu imati dostojni, slobodni, kreativni i solidarni posao", kazao je Franjo u homiliji mise kojom se na koncu godine zahvaljuje Bogu za prošlu godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije