Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavljen razgovor

Papa Franjo: Nisam komunist

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.04.2014.
u 10:13

Prije nekoliko mjeseci, u studenome 2013., opet po želji Pape, na Trgu sv. Petra se vjernicima dijelila krunica

– Ja sam vjernik, vjerujem u Boga i Isusa Krista. Po meni je srce evanđelja u siromašnima. Čuo sam kako je prije dva mjeseca jedna osoba kazala: s takvim govorenjem o siromašnima ovaj Papa je komunist! Ne, to je zastava evanđelja, siromaštvo bez ideologije, siromašni su u središtu Isusova evanđelja – kazao je papa Franjo u razgovoru s petero mladih osoba iz Belgije flamanskog jezika.

Taj razgovor je objavljen sinoć na belgijskom sajtu deredactie.be. Govoriti o siromašnima koji su središtem evanđelja nema veze s komunističkom ideologijom, poručuje papa Franjo i pripremio je još jedno iznenađenje. U nedjelju, 6. travnja, na Trgu sv. Petra tijekom angelusa bit će, na zahtjev pape Franje, vjernicima podijeljena džepna knjiga evanđelja. O toj inicijativi podjele, dakako besplatne, džepnog izdanja evanđelja obavijestio je ured za tisak Svete Stolice. Prije nekoliko mjeseci, u studenome 2013., opet po želji Pape, na Trgu sv. Petra se vjernicima dijelila krunica, koju je nazvao Misericordina, kao lijek za dušu.

U više je prilika papa Franjo kazao kako bi vjernici trebali imati uvijek uza se knjižicu evanđelja i čitati je svakodnevno, pa i u autobusu ili tramvaju. Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi kazao je kako će sada ta knjižica biti podijeljena svima koji će biti u nedjelju na Trgu sv. Petra kako bi mogla biti čitana i izvorom promišljanja.

>>Papa Franjo prekršio protokol i iznenadio sve

Komentara 21

AA
aabbcc
11:09 05.04.2014.

Isus je bio Komunista i pomagao srorinju i nedaj se Franjo ako zatreba pusti i bradu ko Isus i Marx.... i svi drugi velikani.

Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
10:25 05.04.2014.

Papice pa pomogli sirotinji . Previ ste se nakrali za svojih 14 vekova postojanja

Avatar tamni+
tamni+
15:34 05.04.2014.

ja sam ateista ....blizi ljevici al sam ispravniji od vecine mantijasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije