Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohodio jaslice

Papa Franjo na iznenadnom izletu u Greccio

Papa Franjo
Foto: Reuters/ PIXSELL
04.01.2016.
u 20:23

U knjizi dojmova u svetištu jaslica sv. Franje Asiškog, po kome je Bergoglio uzeo ime kao papa, napisao je kako zahvaljuje Gospodinu za sreću zbog toga posjeta, kao i biskupu Rietija i fratrima svetišta

Papa Franjo otišao je danas poslije podne iznenada u mjesto Greccio, pokraj Rietija, na oko sto kilometara od Rima, pohoditi jaslice koje je tu utemeljio sveti Franjo Asiški. Iz Vatikana je otputovao u  automobilu Ford Focus, ali koji nije imao vatikanske već talijanske tablice, te je u svetište u Grecciju došao oko 15,30 sati. Vatikan je potvrdio taj iznenadni Franjin izlet, tek po njegovu povratku.

U knjizi dojmova u svetištu jaslica sv. Franje Asiškog, po kome je Bergoglio uzeo ime kao papa, napisao je kako zahvaljuje Gospodinu za sreću zbog toga posjeta, kao i biskupu Rietija i fratrima svetišta.
 Papa Franjo je od Gospodina zatražio i da blagoslovi Crkvu i "pomogne nam da otkrijemo zvijezdu i tražimo Dijete". Franjo se zadržao u razgovoru s biskupom Rijetija, mons. Domenicom Pompilijem.

Bio je to iznenadni i potpuno privatni pohod pape Franje u Greccio radi, kako je kasnije objavila Sveta Stolica, "osobne molitve". 

I papa Ivan Pavao II. privatno je pohodio Greccio 1983. godine. Papa Franjo je u špilji jaslica, gdje je u Božićnoj noći 1223. godine Franjo Asiški predstavio Isusovo rođenje s ljudima, što su bile prve žive jaslice, molio i zajedno s fratrima. Biskup Pompili je izjavio kako je bio strašno dirnut susretom s papom Franjom.

>> Papa Franjo: Nepravde i nasilje ranjavaju čovječanstvo

Ključne riječi

Komentara 2

LA
Lavica7
10:51 05.01.2016.

Savrsen je. Svjestan svoje covjecnosti i kratkoce trajanja. Jedan od rijetkih koji vjeruje da postoji Bog.

Avatar bambus
bambus
01:39 05.01.2016.

...da nebi papka komentirali....aaa...???.......ok....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije