Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno u otvorenom

Panenić Reineru: Dajte mi taj papir da vidim što su vam napisali

Panenić i Reiner
Foto: Screenshot/HRT
1/2
14.05.2018.
u 22:55

Pred sam kraj emisije rasprava je postala žustrija

O političkim posljedicama ostavke Martine Dalić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno razgovarali su Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a, Željko Reiner – potpredsjednik Hrvatskog sabora, Tomislav Panenić, bivši ministar gospodarstva, saborski zastupnik Mosta, i Stjepan Čuraj, saborski zastupnik HNS-a.

Na pitanje tko će naslijediti ministricu Dalić Željko Reiner je rekao: To su odluke koje se ne donose u roku od nekoliko sati, trebaju se provesti konzultacije, vidjeti tko je najpogodnija osoba za to, ali ministar će biti izabran na vrijeme, rekao je, prenosi HRT.

Nije htio komentirati pretpostavke da se ministarstva energetike i gospodarstva mogu spojiti i da bi ministar Ćorić mogao dobiti objedinjene funkcije u megaministarstvu, rekao je da ima puno ljudi koji su sposobni i mogu biti na čelu tog ministarstva.

Reiner uvjerava da pritiska koalicijskih partnera nije bilo, da je sada već bivša ministrica Dalić govorila samo o pritisku koji se stvorio u javnosti. Smatra da nema nikakve potrebe od novih izbora jer saborska većina je postojana i čvrsta, a Vlada uspješno vodi državu.

S tim se nikako ne slaže Gordan Maras: Vlada na čelo s premijerom nema povjerenje građana, nema kredibilitet i sve se može riješiti samo ako se izađe na izbore, uvjerava. Naglasio je da se u dnevnom redu Sabora može vidjeti kako je po prvi puta više prijedloga opozicije nego Vlade jer, kako kaže oni ne rade ništa. Bilo bi pošteno da je Plenković došao na konferencije i rekao ono što je nekad i Sanader: Ja sam svoju dionicu odradio...

Panenić je objasnio kako on i kolege iz Mosta nisu znali za cijeli proces. Rekao je da su davali primjedbe na lex Agrokor, ali im je tada rečeno kako se nema vremena. Nije bilo izbora, nismo mogli napraviti ništa, trebao se donijeti nekakav zakon inače bi došlo do blokade i raspad cijelog sustava.

Foto: Screenshot/HRT

Naglasio je da sada nitko ne govori o tome što je s novcima koji su savjetnici uzeli. 

– Sve će se napraviti kroz propagandu da netko bude kriv, mi iz Mosta, recimo, a kroz savjetničke usluge su uzeti milijune i milijune. Putem takvog modela se izvlače novci iz tvrtke koju je trebalo isključivo spašavati a ne imati osobnu korist – ističe.

Pred sam kraj emisije rasprava je postala žustrija. Maras je na pitanje kako bi oni riješili pitanje Agrokora rekao kako su to priče za malu djecu. Istaknuo je kako je prema postojećem zakonodavstvu gdje bi Agrokor preuzeli stečajni upravitelji, rezultat bio bolji. Sadašnji vjerovnici su i tadašnji vjerovnici, tako da problem se nije riješio, on je tek sada eskalirao, a ova afera  sada se vrti po svim relevantnim svjetskim medijima.

Na pitanje hoće li podržati izmjene zakona kako bi saborsko istražno povjerenstvo o Agrokoru nastavilo s radom, Reiner je odgovorio kako će se o tome raspravljati pa se vidjeti, ali on to još nije vidio. To mu je zamjerio Panenić jer se radi, kaže o gorućem problemu koji je na dnevnom redu a vladajući ne čitaju.

Reiner je rekao kako je Božo Petrov po vlastitom priznanju 26. veljače namamio Ivicu Todorića u Banske dvore, na što je Panenić  ustao i prigovorio Reineru da sve čita s papira, prenosi HRT.

Dajte mi taj papir da vidim što piše. Dajte mi taj papir da vidim što su vam napisali, rekao je Panenić.


 

Komentara 82

HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
23:54 14.05.2018.

"Na pitanje voditelja kako bi oni riješili pitanje Agrokora, Maras je voditelju rekao kako su to priče za malu djecu." ... U pravu si, Gordane. Priče su za malu djecu da bi vi išta riješili.

PR
prajdali100
00:09 15.05.2018.

Ovaj Maras je beznadežan slučaj. Čim je on iz silikonske doline piši propalo.

Avatar comparator
comparator
00:34 15.05.2018.

Za jednog akademika njegovo nesnalaženje u neposrednoj komunikaciji je katastrofalno .Dozvolio je da ga jedan Maras nadmaši svojom tiradom koja bi bila dostojna partizanskog komesara. Otvoreno kao emisija nije konstruktivno zamišljena emisija nego baš suprotno ta emisija od političara stvara klaunove na što oni pristaju sudjelovanjem u raspravi s ljudima koji nisu dostojni dužnosti koju u politici obnašaju. "Vitez " je opet morao pokupiti šmrkavu maramicu svoje Dulcineje mucajući u obrane njene časti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije