Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica početka rata
Povratak na članak

Pakrac i zapadnu Slavoniju branila je cijela Hrvatska

Sjećanje je to na dan kada se dogodio prvi otvoreni oružani sukob hrvatskih regularnih snaga s pobunjenim Srbima koji su razoružali 16 policajaca hrvatske nacionalnosti te s policijske zgrade i zgrade Općine Pakrac skinuli hrvatska i postavili srpska obilježja.

Komentari 28

BR
brzzzy
14:51 02.03.2018.

Da to su bili istinski domoljubi i branitelji koji su bez adekvatne opreme,naoružanja i logistike krenuli bez pitanja u obranu svoje domovine protiv nadmoćne armade koja je bila uz pobunjene srbe. Bilo ih je sa svih strana,iz svih gradova sa jednim ciljem-sloboda i samostalnost Hrvatske zemlje... Veliko hvala i slava poginulim braniteljima iz cijele zemlje,veliko hvala zapovjednicima postrojbi koji su bili rame uz rame uz svoje policajce Kirinu,Mašinoviću i ostalima...

VL
NO
nogogaz
09:21 03.03.2018.

Ima i civila hrvata koji su poginili kao kolateralne zrtve od ruka nasiš branitelja. Ima toga u svakom ratu ali nae kolateralne zrtve i njihov doprinos nasa država ne prizna.

VL
Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
18:13 02.03.2018.

I mnogi srbi samo s krive strane !

VL
DE
desperadikus
19:38 02.03.2018.

Uoci rata mnogi Srbi su pozivani u policiske stanice radi davanja nekakve izjave i odatle se malo ko vratio kuci.

VL
NO
nogogaz
14:54 02.03.2018.

Slava svim poginulim civilima bez obzira na nacionalnost vjeru spolnu orientaciju....a fasisticke ustase i cetnike zapamtit ce istna i povijest! Ima takvih i danas, nazalost. Dok jih budemo imali nasa dica nece imat mira. Slava i najmlađem titovom generalu JNA ikomunistu od malih nogu Franji Tuđmanu koji je spasia lipu nasu od cetnika...ali nije uspia je spasit od ustasa...nazalost.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.