Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA VOJNA AKCIJA LOVA NA TERORISTE

Pakistanska vojska snažno udarila na talibane

talibani
AFP/Pixsell
17.10.2009.
u 09:01

Cilj je zadati snažan udar talibanskim militantima koji su posljednjih mjeseci učestalim napadima uvelike destabilizirali ne samo Pakistan, već i cijelu regiju.

Gotovo 30 tisuća pakistanskih vojnika krenulo je u akciju usmjerenu protiv talibanskih militanata, uz snažnu potporu topništva te tenkova, priopćili su dužnosnici te države.

Cilj je zadati snažan udar talibanskim militantima koji su posljednjih mjeseci učestalim napadima uvelike destabilizirali ne samo Pakistan, već i cijelu regiju.

Kopneni udar koji je već dulje vrijeme najavljivan usmjeren je na pakistansku pokrajinu Južni Wazinstan, na gradnici s Afganistanom i pod kontrolom lokalnih plemena u većini slučajeva odanih terorističkoj al - Kaidi.

Ovu veliku akciju pakistanske vojske, blagoslovio je i veliki brat SAD koji je sustavno radio pritisak na vladu te države radi suzbijanja talibanskih napada i nemira koji potkopavaju napore međunarodnog saveza u susjednom Afganistanu.

Nakon napada na Trgovački centar 11. rujna, uz Afganistan, pakistanska pokrajina Južni Wazinstan smatran je glavnim terorističkim utočištem. U tom dijelu Pakistana smješten je i veliki broj talibanskih kampova za uvježbavanje samoubojica te terorističkih napada.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
11:07 17.10.2009.

Pakistanska vojska snažno udarila na talibane, šta ti je demokracija = ruski sistem izvješčavanja. Teoristi ubijaju nedužne , dok dobričine legalne; vojska samo udari ili izvede \"operaciju\" . Američke snage stalno operiraju po svjetu a pacijenti zna se ne ozdrave nego naprotiv....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije